In caz de fuziune AGA se pronunta printr-o hot asupra proiectului, conform art.244 din L31/1990 si o alata hot privind fuziunea art.242 di aceeasi lege?
Sau este o singura hot AGA, dupa depunerea si publicarea proiectului?
Textul de lege trebuie interpretat geografic. Fuziunea presupune doua etape: aprobarea in principiu a fuziunii , respectiv a proiectului de fuziune in cadrul aceleiasi adunari, si ulterior in termenul prevazut de art.246, aprobarea efectelor fuziunii.
Daca intrebati la ORC o sa vedeti ca nu se primeste proiectul de fuziune fara o Hotarare AGA de aprobare a acestuia.
in principiu avem et. 1 care cuprinde
hotararile celor 2 societati de a fuziona, cu stabilirea termenului de intocmire a proiectului ,
proiectul de fuziune
declaratia societatii absorbite privind modul de stingere al pasivului
Formular - cerere depunere mentionare acte , in care se bifeaza si numirea unui exepert care sa se pronunte asupra fuziunii.
In termen de 30zile de la data numirii expertul trebuie sa intocmesca raportul lui.
Dupa 30 zile de la publicarii proiectului in Monitorul Oficial, atentie nu data cand le-ati lasat la Registru urmeaza etapa 2 care cuprinde
- hotararile celor 2 societati participante la fuziune de aprobare a fuziunii si a raportului intocmit de expert. La societatea absorbanta se precizeaza si modificarile rezultate in urma fuziunii - majorare capital, primire asociati, completare ob activitate etc . La societatea absorbita se mai face de ex precizarea se va va dizolva fara a intra in lichidare transmitant intreg pasivul si pasivul soc. absorbante.
-raportul expertului
-actul constitutiv actualizat al societ absorbante
-certificatul si anexele in original ale societatii absorbite.
Multumesc.
In mare, aceeasi pasi ii stabilisem si noi:
avem hot aga de declansare a fuziunii
urmeaza sa facem proiectul
Intrebarea mea era daca inainte de depunerea proiectului la Reg. Com. mai am nevoie de o aga care sa aprobe respectivul proiect.
Stiu ca dupa publicarea in m of urmeaza aga de aprobare a fuziunii si a efectelor sale, dar nu stiu daca este necesara o aga intermediara?
nu se mai face o aga intermediara sau cel putin la noi nu (Ialomita). De fapt publicarea proiectului este pentru opozabilitatea pentru terti, si avand in vedere ca de fapt administratorii intocmesc proiectul - cel putin oficial - acesta se aproba dupa expirarea termenului de opozitie al celor interesati de 30 zile
Fuziune prin absorbtie
ged
Am 2 SRL si doresc sa fac fuziune intre ele.
In primul (societatea absorbita) sunt asociat unic iar in al doilea (societatea absorbanta) am 90% (restul in ... (vezi toată discuția)