avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 356 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Fuziune prin absorbtie
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Fuziune prin absorbtie

Am 2 SRL si doresc sa fac fuziune intre ele.
In primul (societatea absorbita) sunt asociat unic iar in al doilea (societatea absorbanta) am 90% (restul in familie).
As dori sa stiu urmatoarele lucruri:
1. pot sa fac fuziunea fara sa majorez capitalul social al societatii absorbante (nu mai vreau sa modific capitalul social, numarul de parti sociale, etc.)?
2. Daca da, cum?
Cel mai recent răspuns: ged , utilizator 14:51, 26 August 2009
~ Conținut șters la cerere ~
Teoretic se poate dar practic este foarte greu. Oricum la costurile totale care sunt destul de mari depunerea actului constitutiv actualizat reprezinta 60 lei.
Puteti sa-mi spuneti care sunt costurile totale ale fuziunii mai sus mentionate?

In notele de la ghidul nr. 37 referitoare la fuziune( [ link extern ]
se mentioneaza "daca se solicita publicarea in MO a extrasului din proiectul de fuziune". Care sunt situatiile in care se poate sa nu se publice in MO? Am vazut ca unul dintre costurile mari sunt cele cu aceasta publicare (100RON/pagina).
Am aflat costurile pentru etapa I.
Costul cel mai mare este publicarea proiectului de fuziune in MO (100lei/pag nu mai mult de 2000carcatere/pag).
Restul este aproximativ 50 RON.

Estimarea pentru etapa II - 500RON.
Daca exista unanimitate de voturi, evaluarea societatii nu este necesara.
Nici nu este necesara numirea unui expert pentru a prezenta raport asupra fuziunii.
Procedura dureaza cam 4 luni.

Nu este obligatoriu sa se plateasca prima de fuziune.

Costuri totale aprox 2000 ron.

Alberto Kurtyan
Ultima modificare: Vineri, 26 Iunie 2009
Albert Kurtyan, Consilier juridic

Alte discuții în legătură

Fuziune prin absortie carmenaurora carmenaurora BUNA ZIUA am inteles la ORC ca pentru fuziune prin absortie dintre 2 SRL, se depune in prima faza RAPORTUL DE FUZIUNE. as dori sa stiu concret ce trebuie sa ... (vezi toată discuția)
Fuziune societati comerciale dana_ludmila dana_ludmila In caz de fuziune AGA se pronunta printr-o hot asupra proiectului, conform art.244 din L31/1990 si o alata hot privind fuziunea art.242 di aceeasi lege? Sau ... (vezi toată discuția)
Fuziune etapa a 2 a RAMONICI RAMONICI Buna ziua. In prima etapa am depus la registru proiectul de fuziune prin absorbtie pt 2 srl pe baza bilanturilor la 31.12.2009. Acum in etapa 2 trebuie sa ... (vezi toată discuția)