Am 2 SRL si doresc sa fac fuziune intre ele.
In primul (societatea absorbita) sunt asociat unic iar in al doilea (societatea absorbanta) am 90% (restul in familie).
As dori sa stiu urmatoarele lucruri:
1. pot sa fac fuziunea fara sa majorez capitalul social al societatii absorbante (nu mai vreau sa modific capitalul social, numarul de parti sociale, etc.)?
2. Daca da, cum?
Din cate stiu eu judecatorul delegat dispune obligatoriu - a se vedea Lg 31/1990,- dupa trecerea celor 30 zile de la publicarea proiectului in MOficial- numirea unmui expert care sa se pronunte asupra fuziunii . Este chiar o prevedere imperativa , numirea expertului nefiind optionala
cand se face preluarea unei societati se preia si pasivul si activul.valoarea capitalului social se mareste automat.mai bine dizilvati o societate, cea care este pe zero.
Stie cineva ce situatii financiare sunt necesare in etapa a II fuziunii prin absorbtie?
In documentul 38 de la ONRC scrie:
"situatia financiara de fuziune, care v-a avea aceiasi data pentru toate societatile participante la fuziune"
Exista in cazul fuziunii prin absorbtie ceva declaratii, certificate de la Adminsitratia Financiara inainte de dizolvarea/radierea firmei absorbite?
Am vazut ca dupa dizolvare/radiere, in 30 de zile, trebuie depus formularul 010 pentru mentiuni.
Fuziune etapa a 2 a
RAMONICI
Buna ziua. In prima etapa am depus la registru proiectul de fuziune prin absorbtie pt 2 srl pe baza bilanturilor la 31.12.2009. Acum in etapa 2 trebuie sa ... (vezi toată discuția)