avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 659 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Hotarare AGA la o societate pe actiuni
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Hotarare AGA la o societate pe actiuni

Buna ziua! va rog sa-mi spuneti si mie ce trebuie sa contina o hatarare AGA in cazul unei S.A. privind fuziunea. Sunt doua firme, una absoarbe pe alta, defapt am nevoie de doua hotarari. Multumesc
Cel mai recent răspuns: ELLABV , utilizator 13:42, 15 Aprilie 2010
In baza Hotararii adunarii generale a actionarilor a fiecareia dintre societatile care participa la fuziune sau la divizare, administratorii acestora intocmesc un proiect de fuziune sau de divizare, care va cuprinde:
a) forma, denumirea si sediul social al tuturor societatilor participante la operatiune;
b) fundamentarea si conditiile fuziunii sau ale divizarii;
c) stabilirea si evaluarea activului si pasivului, care se transmit societatilor beneficiare;
d) modalitatile de predare a actiunilor sau a partilor sociale si data de la care acestea dau dreptul la dividende;
e) raportul de schimb al actiunilor sau al partilor sociale si, daca este cazul, cuantumul sultei; nu vor putea fi schimbate pentru actiuni emise de societatea absorbanta actiunile societatii absorbite al caror titular este, direct sau prin persoane interpuse, societatea absorbanta ori insasi societatea absorbita;
f) cuantumul primei de fuziune sau de divizare;
g) drepturile care se acorda obligatarilor si orice alte avantaje speciale;
h) data situatiei financiare de fuziune/divizare, care va fi aceeasi pentru toate societatile participante;
i) orice alte date care prezinta interes pentru operatiune.
Acest proiect a fost deja semnat si depus la ORC(prima etapa)Partea asta este rezolvata. Printre actele necesare la etapa a II.a la fuziune, conf. site ORC este mentionata si o hotarare privind aprobarea fuziunii. Acesta hotarare trebuie sa contina si cererea de radiere a societatii? Si ce trebuie sa mai contina? Multumesc pt ajutor.
- hotararea de la etapa a -2-a trebuie sa contina - a) aprobarea fuziunii conform datelor din Proiectul de fuziune si evident ca daca este fuziune prin absorbtie societatea absorbita urmeaza a fi radiata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fuziune srl-consiliere am urmatoarea problema si nu stiu cum sa ma descurc. in anul 2000 am infiintat un srl (sa spunem 1 )in care asociati eram eu si sotia mea. in anul 2003 ... (vezi toată discuția)
Fuziune firme danciobica danciobica As vrea sa stiu ce presupune o fuziune prin absorbtie, in principiu. In concret un IMM vrea sa absoarba o microintreprindere. Micro este firma de proiect ... (vezi toată discuția)
Fuziune prin absortie carmenaurora carmenaurora BUNA ZIUA am inteles la ORC ca pentru fuziune prin absortie dintre 2 SRL, se depune in prima faza RAPORTUL DE FUZIUNE. as dori sa stiu concret ce trebuie sa ... (vezi toată discuția)