avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 970 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale fuziune srl-consiliere
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

fuziune srl-consiliere

am urmatoarea problema si nu stiu cum sa ma descurc.

in anul 2000 am infiintat un srl (sa spunem 1 )in care asociati eram eu si sotia mea.

in anul 2003 am infiintat un alt srl (sa spunem 2 in care eram unic asociat.

in anul 2004 am divortat si sotia mea mi-a cesionat toate actiunile la societatea 1 ,deci devenind la societatea 1 unic asociat.

legea societatilor comerciale nr 31 nu permite sa fiu unic asociat la mai mult de o societatea comerciala cu unic asministrator .

in acest moment doresc infiintarea unei noi societati dar in imposibilitate datorita situatiilor prezentate mai sus.

exista vreo posibilitate ca cele 2 societati sa fuzione si sa formeze o noua societate ?


adrian podoleanu

0742/667204

Cel mai recent răspuns: Romică Stoica , Consilier juridic 20:18, 2 Noiembrie 2005
Da! Iata cateva prevederi legale care va pot ajuta:
"Fuziunea sau divizarea are ca efect dizolvarea, fără lichidare, a societăţii care îşi încetează existenţa şi transmiterea universală a patrimoniului său către societatea sau societăţile beneficiare, în starea în care se găseşte la data fuziunii sau a divizării, în schimbul atribuirii de acţiuni sau de părţi sociale ale acestora către asociaţii societăţii care încetează şi, eventual, a unei sume în bani, care nu poate depăşi 10% din valoarea nominală a acţiunilor sau a părţilor sociale atribuite.

Art. 241. - În baza hotărârii adunării generale a acţionarilor a fiecăreia dintre societăţile care participă la fuziune sau la divizare, administratorii acestora întocmesc un proiect de fuziune sau de divizare, care va cuprinde:

a) forma, denumirea şi sediul social al tuturor societăţilor participante la operaţiune;
b) fundamentarea şi condiţiile fuziunii sau ale divizării;
c) stabilirea şi evaluarea activului şi pasivului, care se transmit societăţilor beneficiare;
d) modalităţile de predare a acţiunilor sau a părţilor sociale şi data de la care acestea dau dreptul la dividende;
e) raportul de schimb al acţiunilor sau al părţilor sociale şi, dacă este cazul, cuantumul sultei; nu vor putea fi schimbate pentru acţiuni emise de societatea absorbantă acţiunile societăţii absorbite al căror titular este, direct sau prin persoane interpuse, societatea absorbantă ori însăşi societatea absorbită;
f) cuantumul primei de fuziune sau de divizare;
g) drepturile care se acordă obligatarilor şi orice alte avantaje speciale;
h) data situaţiei financiare de fuziune/divizare, care va fi aceeaşi pentru toate societăţile participante;
i) orice alte date care prezintă interes pentru operaţiune.
Art. 242. - (1) Proiectul de fuziune sau de divizare, semnat de reprezentanţii societăţilor participante, se depune la oficiul registrului comerţului unde este înmatriculată fiecare societate, însoţit de o declaraţie a societăţii care încetează a exista în urma fuziunii sau divizării, despre modul cum a hotărât să stingă pasivul său.

(2) Proiectul de fuziune sau de divizare, vizat de judecătorul delegat, se publică în Monitorul Oficial al României, Partea a IV-a, pe cheltuiala părţilor, integral sau în extras, potrivit dispoziţiei judecătorului delegat sau cererii părţilor, cu cel puţin 30 de zile înaintea datelor şedinţelor în care adunările generale extraordinare urmează a hotărî, în temeiul art. 113 lit. h), asupra fuziunii/divizării. "
Pentru mai multe detalii ma puteti contacta pe email: anndreea78@yahoo.com

introduci S.R.L. 2 asociat la srl1 si la srl 3 bagi asociat unu din celelalte SRL-uri.
Scoate banii pentru consultatie.
Glumeam, ma bucur ca am putut sa te ajut.
pt. mai multe relatii apeleaza S_romica@yahoo.com, Tot moca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Hotarare aga la o societate pe actiuni hajnyci hajnyci Buna ziua! va rog sa-mi spuneti si mie ce trebuie sa contina o hatarare AGA in cazul unei S.A. privind fuziunea. Sunt doua firme, una absoarbe pe alta, defapt ... (vezi toată discuția)
Desprindere societate m_nitu m_nitu Buna dimineata! Am din nou nevoie de informatii cu privire la urmatorul fapt: Firma la care lucrez are un obiect de activitate principal si unul secundar. ... (vezi toată discuția)
Fuziune firme danciobica danciobica As vrea sa stiu ce presupune o fuziune prin absorbtie, in principiu. In concret un IMM vrea sa absoarba o microintreprindere. Micro este firma de proiect ... (vezi toată discuția)