Am si eu niste intrebari daca poate cineva sa-mi raspunda. In cazul fuziunii prin absortie a unei alte soc. com. se poate contopii si cifra de afaceri? adica sa se adune cele doua cifre de afaceri. si care ar fi celelalte efecte juridice in afara de :
- disparitia unui subiect de drept existent (care este persoana juridica absorbita);
- consolidarea in plan juridic si in plan economic a persoanei juridice absorbante;
- transmiterea universala de la persoana juridica absorbita catre persoana juridica absorbanta, care devine succesoarea in drepturi, dar si in obligatii, a celei dintai
Va multumesc anticipat!!! si scuze ptr greseala Absorbtie
Nu se aduna cifrele de afecri..se face un bilant consolidata ce va fi aprobat in cadrul proiectului de fuziune. Alte efecte:
- se majoareaza capitalul social
- se completeaza obiectul de activitatea al societatii absorbante cu cele existente doar la societatea absorbita
- se deschide/ se deschid punct/puncte de lucru la sediul social/punctele de lucru ala societatii absorbite.
se modifica membrii consiliului de administratie
- modificarea organigramei
- inceteaza CIM_urile salariatilor societii absorbite si vor fi semnate CIM-uri cu soeciatatea absorbanta
- preluarea contractelor comerciale si de furnizare incheiate de societatea absorbita.
- daca societatea este listata la bursa..se radiaza de acolo si de la Depozitarul Central ( in cazul societatii pe actiuni tip deschis)