avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 684 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale efectele fuziunilor
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

efectele fuziunilor

Va rog sa imi spuneti si mie care sunt efectele fuziunilor? Toate formele care exista. Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 14:44, 3 Iunie 2010
Sunt doua forme de fuziune:
- prin absorbtie, dupa care dispare societatea absorbita sau societatile absorbite (dizolvare fara lichidare);
- prin contopire, rezultand o societate noua, celelalte dizolvandu-se fara lichidare (se radiaza din Registrul Comertului).
Exista efecte pe mai multe planuri, patrimoniale si nepatrimoniale, de exemplu cele asupra contractelor de munca, dar intrebarea e prea generala si nu cred ca asteptati un raspuns foarte detaliat, privind toate efectele fuziunilor...

Succes!
studentie a scris:

Buna ziua. Revin cu o completare la intrebarea mea legata de efectele fuziunilor. Care sunt efectele fuziunilor legate de contractele de munca?
Va multumesc mult.


Va rog sa folosit functia "Raspunde", nu sa incepeti alt topic. Multumesc.
Ultima modificare: Joi, 3 Iunie 2010
ContSters20980, utilizator
Interventie moderator:
:rtfm:
studentie:
Pentru o buna continuitate si o buna intelegere si din partea dvs. si din partea noastra va rog ca atunci cand aveti o alta intrbare pe aceeasi tema sa folositi butonul "raspunde" de la topicul initial si sa nu deschideti alt topic.
Multumesc pentru intelegere!

studentie a scris:
Buna ziua. Revin cu o completare la intrebarea mea legata de efectele fuziunilor. Care sunt efectele fuziunilor legate de contractele de munca?
Va multumesc mult.


1. Va redau din Codul muncii:

Protectia drepturilor salariatilor in cazul transferului
intreprinderii, al unitatii sau al unor parti ale acesteia

Art. 169. - (1) Salariatii beneficiaza de protectia drepturilor lor in cazul in care se produce un transfer al intreprinderii, al unitatii sau al unor parti ale acesteia catre un alt angajator, potrivit legii.
(2) Drepturile si obligatiile cedentului, care decurg dintr-un contract sau raport de munca existent la data transferului, vor fi transferate integral cesionarului.
(3) Transferul intreprinderii, al unitatii sau al unor parti ale acesteia nu poate constitui motiv de concediere individuala sau colectiva a salariatilor de catre cedent ori de catre cesionar.
Art. 170. - Cedentul si cesionarul au obligatia de a informa si de a consulta, anterior transferului, sindicatul sau, dupa caz, reprezentantii salariatilor cu privire la implicatiile juridice, economice si sociale asupra salariatilor, decurgand din transferul dreptului de proprietate.

2. Luati legatura cu ITM care va poate ajuta, in legatura cu CIM, in respecatrea legilor si a drepturilor salariatilor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Necesitate intrerupere concediu medical postoperator din motivul fuziunii prin absorbtie? sandaveturia sandaveturia Buna ziua, firma la care lucrez va trece printr-un proces de fuziune prin absorbtie in viitorul foarte apropiat. Acest moment ma va prinde in concediu medical ... (vezi toată discuția)
Angajate in concediu de crestere.i.c, firma fuzioneaza niste solutiiiii??? Analore Analore Ma lovesc de urmatoarea problema, o societate urmeaza sa fuzioneze prin aborbtie(ea fiind cea aborbita) societatea acesta are 2 angajate care sunt in ... (vezi toată discuția)
Fuziune prin contopire ºi ccm Miriam Maria Miriam Maria pot stabili în CCM (după fuziune prin contopire) drepturi diferite (unui salariat îi acord primă de vacanţă 10 lei, altuia de 30 lei şi altuia ... (vezi toată discuția)