pot stabili în CCM (după fuziune prin contopire) drepturi diferite (unui salariat îi acord primă de vacanţă 10 lei, altuia de 30 lei şi altuia deloc-aşa cum sunt prevăzute în contractele colective de muncă ale societăţilor de la care provin) - în funcţie de societăţile de la care provin
Aveti obligatia respectarii prevederilor CCM .
Legea 67/2006 ART. 5 (1) Drepturile şi obligaţiile cedentului, care decurg din contractele individuale de muncă şi din contractul colectiv de muncă aplicabil, existente la data transferului, vor fi transferate integral cesionarului.
Codul muncii Art. 169. - (1) Salariaţii beneficiază de protecţia drepturilor lor în cazul în care se produce un transfer al întreprinderii, al unităţii sau al unor părţi ale acesteia către un alt angajator, potrivit legii.
(2) Drepturile şi obligaţiile cedentului, care decurg dintr -un contract sau raport de muncă exis tent la data transferului, vor fi transferate integral cesionarului.
(3) Transferul întreprinderii, al unităţii sau al unor părţi ale acesteia nu poate constitui motiv de concediere individuală sau colectivă a salariaţilor de către cedent ori de către ces ionar.
Am citit şi eu aceste articole de lege, însă mă interesează un răspuns în sensul de da sau nu. Ce fac cu salariaţii care au drepturi inferioare (deşi le transfer integral drepturile şi obligaţiile în urma fuziunii), mă pot acţiona în instanţă?
Ajutor,va rog!!!
mirusaby
Buna ziua,
Am si eu o mica problema: societatea la care lucrez vinde locatia cu tot cu activitatea care se desfasoara aici ( reprezentanta +service auto).
1. ... (vezi toată discuția)