avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 684 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... fuziune prin contopire ºi ccm
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

fuziune prin contopire ºi ccm

pot stabili în CCM (după fuziune prin contopire) drepturi diferite (unui salariat îi acord primă de vacanţă 10 lei, altuia de 30 lei şi altuia deloc-aşa cum sunt prevăzute în contractele colective de muncă ale societăţilor de la care provin) - în funcţie de societăţile de la care provin
Cel mai recent răspuns: ContSters42179 , utilizator 22:32, 14 Ianuarie 2010
Aveti obligatia respectarii prevederilor CCM .
Legea 67/2006 ART. 5 (1) Drepturile şi obligaţiile cedentului, care decurg din contractele individuale de muncă şi din contractul colectiv de muncă aplicabil, existente la data transferului, vor fi transferate integral cesionarului.
Codul muncii Art. 169. - (1) Salariaţii beneficiază de protecţia drepturilor lor în cazul în care se produce un transfer al întreprinderii, al unităţii sau al unor părţi ale acesteia către un alt angajator, potrivit legii.
(2) Drepturile şi obligaţiile cedentului, care decurg dintr -un contract sau raport de muncă exis tent la data transferului, vor fi transferate integral cesionarului.
(3) Transferul întreprinderii, al unităţii sau al unor părţi ale acesteia nu poate constitui motiv de concediere individuală sau colectivă a salariaţilor de către cedent ori de către ces ionar.
Ultima modificare: Joi, 14 Ianuarie 2010
ContSters42179, utilizator
Am citit şi eu aceste articole de lege, însă mă interesează un răspuns în sensul de da sau nu. Ce fac cu salariaţii care au drepturi inferioare (deşi le transfer integral drepturile şi obligaţiile în urma fuziunii), mă pot acţiona în instanţă?
Este legal sa le acordati drepturi mai avantajoase decat cele pe care le-au avut inainte de fuziune, dar nu inferioare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Oare nu mai pot face nimic? fanel fanel Buna seara! Am si eu o problema si as vrea cat mai multe informatii daca ma puteti ajuta. Am fost in concediu crestere copil si incepand cu 01.11.2009 am ... (vezi toată discuția)
Ajutor,va rog!!! mirusaby mirusaby Buna ziua, Am si eu o mica problema: societatea la care lucrez vinde locatia cu tot cu activitatea care se desfasoara aici ( reprezentanta +service auto). 1. ... (vezi toată discuția)
Protectia angajatilor in cazul transferului de intreprindere crysenc crysenc Buna ziua, am si eu o intrebare si va rog daca se poate sa ma ajutati cu un sfat. la societatea la care lucrez va opera un transfer de intreprindere ... (vezi toată discuția)