Buna seara! Am si eu o problema si as vrea cat mai multe informatii daca ma puteti ajuta.
Am fost in concediu crestere copil si incepand cu 01.11.2009 am revenit la serviciu.
In 05.08.2008 am fost instiintata cu o notificare de catre firma unde lucram ca departamentul la care lucram va fi externalizat la o alta firma fara a-mi fi afectate locul de munca si beneficiile de care dispuneam la momentul respectiv.
Acum cand am revenit la serviciu mi-au spus ca nu am fost preluata cu ceilalti colegi ai mei si ca astfel postul meu nu mai exista. Am facut cerere si la firma care a preluat departamentul dar nu mi-au dat nici un raspuns. As putea sa-i dau in judecata sau sa fac o plangere la ITM ca nu imi ofera de lucru si nu mi-au dat nici un raspuns la cererea mea de raincepere a activitatii? Sau pentru ca nu si-au respectat intocmai ceea ce scria in notificare? Eu consider ca nu este normal sa las lucrurile chiar asa pentru ca cineva a incurcat lucrurile odata cu preluarea departamentului. Va multumesc si poate ma lamuriti mai mult!
ART. 7 Transferul întreprinderii, al unităţii sau al unor părţi ale acestora nu poate constitui motiv de concediere individuală sau colectivă a salariaţilor de către cedent ori de către cesionar (legea 67/2006).
Art. 169. - (1) Salariaţii beneficiază de protecţia drepturilor lor în cazul în care se produce un transfer al întreprinderii, al unităţii sau al unor părţi ale acesteia către un alt angajator, potrivit legii.
(2) Drepturile şi obligaţiile cedentului, care decurg dintr -un contract sau raport de muncă exis tent la data transferului, vor fi transferate integral cesionarului.
(3) Transferul întreprinderii, al unităţii sau al unor părţi ale acesteia nu poate constitui motiv de concediere individuală sau colectivă a salariaţilor de către cedent ori de către ces ionar.
Art. 170. - Cedentul şi cesionarul au obligaţia de a informa şi de a consulta, anterior transferului, sindicatul sau, după caz, reprezentanţii salariaţilor cu privire la implicaţiile juridice, economice şi sociale asupra salariaţilor, decurgând din transferul dreptului de proprietate Codul Muncii). Sesizati ITM desi s-ar putea sa ajungeti si in tribunal.
Completare:
ART. 15 În cazul nerespectării de către cesionar sau de către cedent a obligaţiilor prevăzute în prezenta lege, salariaţii ori reprezentanţii salariaţilor afectaţi de transfer se pot adresa instanţei judecătoreşti competente pentru soluţionarea conflictelor individuale sau colective de muncă, conform legii (legea 67/2006).
Ajutor,va rog!!!
mirusaby
Buna ziua,
Am si eu o mica problema: societatea la care lucrez vinde locatia cu tot cu activitatea care se desfasoara aici ( reprezentanta +service auto).
1. ... (vezi toată discuția)