Buna ziua, firma la care lucrez va trece printr-un proces de fuziune prin absorbtie in viitorul foarte apropiat. Acest moment ma va prinde in concediu medical postoperator, acordat din 2 decembrie 2014 pana in 18 ianurie 2015. Deci, in momentul fuziunii eu voi fi in concediu medical neintrerupt, acordat de comisia de expertiza medicala (am peste 90 de zile de cm). Cum voi fi transferata legal la noua firma? Sunt nevoita sa intrerup concediul medical pentru o zi pentru lichidare de la firma absorbita? Dca nu intrerup, care vor fi consecintele? As avea nevoie de un raspuns cat mai repede. Multumesc.
1. Codul Muncii:
art.173
(1) Salariaţii beneficiază de protecţia drepturilor lor în cazul în care se produce un transfer al întreprinderii, al unităţii sau al unor părţi ale acesteia către un alt angajator, potrivit legii. (2) Drepturile şi obligaţiile cedentului, care decurg dintr-un contract sau raport de muncă existent la data transferului, vor fi transferate integral cesionarului.
(3) Transferul întreprinderii, al unităţii sau al unor părţi ale acesteia nu poate constitui motiv de concediere individuală sau colectivă a salariaţilor de către cedent ori de către cesionar.
2. Legea nr.67/2006
Art. 5
(1) Drepturile si obligatiile cedentului, care decurg din contractele individuale de munca si din contractul colectiv de munca aplicabil, existente la data transferului, vor fi transferate integral cesionarului.
....
Firma care va fi absorbita nu trece prin proces de lichidare, ci isi transfera activele, pasivele etc, inclusiv contractele individuale de munca ale angajatilor la firma absorbanta.In acest caz, angajatii mai sunt nevoiti sa isi faca lichidarea la zi in ultima zi de existenta a firmei care va fi absorbite? Pentru ca acesta este motivul pentru care managerul R.U. Imi solicita prezentta la servici si intreruperea concediului medical.
In perioada concediului medical, fiind in incapacitate temporara de munca, nu cumva contractul meu individual de munca este suspendat pana la data incetarii incapacitati temporare de munca?
In conditiile acestea, nu ar trebui ca data transferuui meu in noua firma sa fie prima zi dupa finalizarea concediului medical?