avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 519 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Posibilitate fuziune intre Fundatie si Asociatie
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Posibilitate fuziune intre Fundatie si Asociatie

este posibila fuziunea prin absorbtie intre o Fundatie si o Asociatie?? Ordonandata 26/2000 nu mentioneaza nimic cu privire la acest aspect.
va multumesc!!:))
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:16, 19 Ianuarie 2012
~ Conținut șters la cerere ~
in statutul fundatie cu pricina nu e prevazut vreo referire la posibilitatea de fuziune fundatie vs asociatie,,,va multumesc pt amabilitate
Sunt aplicabile prevederile Noului Cod Civil cu privire la Reorganizarea persoanei juridice.
Fuziunea
Art. 234. - Fuziunea se face prin absorbtia unei persoane juridice de catre o alta persoana juridica sau prin contopirea mai multor persoane juridice pentru a alcatui o persoana juridica noua.

Efectele fuziunii
Art. 235. -
(1) In cazul absorbtiei, drepturile si obligatiile persoanei juridice absorbite se transfera in patrimoniul persoanei juridice care o absoarbe.
(2) In cazul contopirii persoanelor juridice, drepturile si obligatiile acestora se transfera in patrimoniul persoanei juridice nou-infiintate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acþiune în litigiu de muncã machis machis În perioada 1995 - iunie 2011 am fost salariata societăţii de asigurare X. La data de 01.06.2011 mi s-a desfăcut contractul de muncă datorită faptului ... (vezi toată discuția)
Fuziune firme danciobica danciobica As vrea sa stiu ce presupune o fuziune prin absorbtie, in principiu. In concret un IMM vrea sa absoarba o microintreprindere. Micro este firma de proiect ... (vezi toată discuția)
Transfer patrimoniu intre asociatii Monica Baiceanu Monica Baiceanu Buna ziua, am o problema legata de doua asociatii: ambele au aceiasi asociati, una este mai veche si una este creata recent. Cea veche are patrimoniu initial ... (vezi toată discuția)