avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1265 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... legea defaimarii - situatie
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

legea defaimarii - situatie

conform legii defaimarii sociale, plângerile se pot depune in termen de 3 ani de la savarsirea defaimarii sau in 3 ani de la momentul in care se putea afla de situatia respectiva. nu inteleg partea a 2-a, cu 3 ani de la momentul posibilitatii informarii asupra chestiunii.

un caz concret. de exemplu, pe un forum de pescari exista un mesaj din anul 2012 in care sunt injuratii cetatenii de etnie roma (diverse apelative). exista posibilitatea depunerii plangerii in aceasta situatie? perioada de 3 ani a trecut.
Cel mai recent răspuns: tgeorgescu , utilizator 14:38, 17 Februarie 2016
Legea dispune doar pentru viitor (cu exceptia legii penale mai favorabile). Sursa: Constitutia Romaniei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pragul alcoolemiei scade de la 1 ianuarie 2012, conform carei legi voi fi judecat? george1122 george1122 daca la 1 ianuarie 2012 intra noul cod rutier in vigoare cu pragul de alcoolemie care scade de la 0,8 la 0,5 sa fie infractiune si am fost prins la volan anul ... (vezi toată discuția)
Lovirea unui minor ploiesti2012 ploiesti2012 In data de 29 mai 2012, dupa ce m-am intors de la cumparaturi din oras, am parcat masina in parcarea din spatele blocului, unde locuiesc, special amenajata. ... (vezi toată discuția)
La o infracțiunea de act sexual cu minor săvârșită înainte ... viorelv viorelv La o infracțiunea de act sexual cu minor săvârșită înainte de întrarea în vigoare a Legii 217/2020 , în condițiile în care victima avea 15 ani si ... (vezi toată discuția)