avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1698 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Impozite locale noul Cod fiscal
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Impozite locale noul Cod fiscal

Buna ziua,

Va supun atentiei urmatoaree cazuri privind modalitatea de calcul a impozitului pe cladire conform noului Cod Fiscal:

1. Apartament detinut de persoana fizica, achizitionat cu mai mult de 5 ani in urma, nu s-a facut reevaluare. In apartament are sediu social 2 PFA-uri: 1 pe profesie liberala si cealalta inregistrata la Registrul Comertului. In contractele de comodat nu se delimiteaza spatiul utilizat de PFA-uri. Nu se deduc cheltuielile cu utilitatile.
2. Apartament detinut de persoana fizica, achizitionat cu mai mult de 5 ani in urma. In apartament are sediul social o societate juridica cu activitate economica declarata la Registrul Comertului la sediu. Obiectul de activitate este comert online de diverse produse.

In aceste situatii se achita impozit pe cladire in regim mixt? Trebuie raport de evaluare? In apartament locuiesc si persoane fizice.

Multumesc.

Alte discuții în legătură

Firma fără activitate la sediul social silviub1234 silviub1234 Bună ziua, sunt administratorul unei firme care are sediul social în apartamentul pe care îl dețin ca persoana fizica. La înființarea firmei mi s-a cerut ... (vezi toată discuția)
Impozitarea cladirilor in 2016 ioanamircea ioanamircea In anul 2010 am cumparat un apartament in bloc, pe care il folosesc atat cu destinatie rezidentiala, cat si ca sediu social al PFI-ului prin care prestez ... (vezi toată discuția)
Sediu pfa adrian140 adrian140 Buna ziua . Dacă înființeze un PFA ptr meditatii acordare elevilor și am sediul in apartament (Nu deduc cheltuieli cu întreținere, curent etc) Se ... (vezi toată discuția)