Bună ziua, sunt administratorul unei firme care are sediul social în apartamentul pe care îl dețin ca persoana fizica. La înființarea firmei mi s-a cerut de la registrul comerțului un contract de comodat pentru sediul social. Firma fusese înregistrată atunci cu activitate la sediu și impozitul anual pe cladire suportat s-a mărit ca urmare a acestui fapt. De curând am anuntat la registrul comerțului ca firma mea nu mai desfășoară activitate la sediu. Prin urmare, nu mai deduc cheltuielile de la utilități. As vrea sa știu dacă acest lucru, adică faptul ca nu mai desfășor activitate la sediu, are ca urmare și reducerea impozitului. Și ce acte ar trebui sa depun la primărie în acest sens. Se face vreo modificare la contractul de comodat sau cum? Mulțumesc
Faceti act aditional la contractul de comodat din care reiese ca nu se mai desfasoara activitate la sediu, il depuneti la Oficiul Registrului Comertului impreuna cu declaratia model 3 si obtineti de acolo un certificat constatator in acest sens.
Intocmiti declaratia tip referitoare la impozitul pe cladiri la care anexati copia certificatului constatator si o depuneti la Serviciul Public Finante Locale al primariei. Incepand cu anul calendaristic urmator veti plati impozit nemajorat.