avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 906 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Firma fără activitate la sediul social
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Firma fără activitate la sediul social

Bună ziua, sunt administratorul unei firme care are sediul social în apartamentul pe care îl dețin ca persoana fizica. La înființarea firmei mi s-a cerut de la registrul comerțului un contract de comodat pentru sediul social. Firma fusese înregistrată atunci cu activitate la sediu și impozitul anual pe cladire suportat s-a mărit ca urmare a acestui fapt. De curând am anuntat la registrul comerțului ca firma mea nu mai desfășoară activitate la sediu. Prin urmare, nu mai deduc cheltuielile de la utilități. As vrea sa știu dacă acest lucru, adică faptul ca nu mai desfășor activitate la sediu, are ca urmare și reducerea impozitului. Și ce acte ar trebui sa depun la primărie în acest sens. Se face vreo modificare la contractul de comodat sau cum? Mulțumesc
Ultima modificare: Marți, 8 Septembrie 2020
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: Iulian MANEA , Contabil 21:13, 7 Septembrie 2020
Faceti act aditional la contractul de comodat din care reiese ca nu se mai desfasoara activitate la sediu, il depuneti la Oficiul Registrului Comertului impreuna cu declaratia model 3 si obtineti de acolo un certificat constatator in acest sens.

Intocmiti declaratia tip referitoare la impozitul pe cladiri la care anexati copia certificatului constatator si o depuneti la Serviciul Public Finante Locale al primariei. Incepand cu anul calendaristic urmator veti plati impozit nemajorat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozit clădire sediu sc dar cu activitate în punct de lucru Monica Boeru Monica Boeru Bună ziua! În data de 06.07.2017 am înființat o firmă cu sediul la domiciliu pentru a mă înscrie în proiectul start up nation.Punctul de lucru este ... (vezi toată discuția)
Depunere declaratia model 2016-itl-001 ContSters81656 ContSters81656 Buna ziua, Sunt PFA si sediul social se afla la domiciliul meu.Mentionez ca nu se desfasoara nicio activitate economica la sediu, iar in actul constator ... (vezi toată discuția)
Firma in apartament prin contract de comodat impunere impozit andrugrasu andrugrasu Speta pt care doresc lamurire este in felulul urmator. Prin contract de comodat unei rude apropiate i-am permis in apartamentul propietate personala sa isi ... (vezi toată discuția)