avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 632 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Firma in apartament prin contract de comodat impunere ...
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Firma in apartament prin contract de comodat impunere impozit

Speta pt care doresc lamurire este in felulul urmator. Prin contract de comodat unei rude apropiate i-am permis in apartamentul propietate personala sa isi declare sediul social al firmei. El nu desfasoara activitate economica deloc in aceasta locatie.
Este necesar ca eu in calitate de propietar sa merg la taxe pt impunerea impozitului asa cum prevede noua prevedere?..si daca da ce fel de impozit este?
Cel mai recent răspuns: Nicoleta Silvia Hulpus , Consilier juridic 21:57, 19 Februarie 2016
andrugrasu a scris:

El nu desfasoara activitate economica deloc in aceasta locatie.

Daca desfasoara sau nu activitate reiese din Certificat constatator onrc, in sensul, societatea desfasoara activitate la:
- sediul social
- punct de lucru
- in afara sediului social (daca scris asta, inseamna ca nu desfasoara activitate la dvs. in casa)
Ce scrie in certificat?

andrugrasu a scris:

Este necesar ca eu in calitate de propietar sa merg la taxe pt impunerea impozitului asa cum prevede noua prevedere?..si daca da ce fel de impozit este?

Dat fiind ca exista sediu de firma la dvs. oricum ar fi trebuie sa depuneti declaratie, fie rezidentia, fie nerezidential, fie mixt.
Cat priveste valoarea impozitului este marita de 10-20 de ori in functie de mai multi factori (raport de evaluare, suprafata declarata in contractul de comodat, HCL "local", etc)
andrugrasu a scris:

Speta pt care doresc lamurire este in felulul urmator. Prin contract de comodat unei rude apropiate i-am permis in apartamentul propietate personala sa isi declare sediul social al firmei. El nu desfasoara activitate economica deloc in aceasta locatie.

Da, trebuie sa depuneti declaratia, insa daca nu desfasoara activitate si nu deduce cheltuieli, impozitul il veti plati va fel, nimic in plus!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pfa cu sediu fiscal si apartament inchiriat. ce impozit pe imobil se plateste in 2016? pam79 pam79 Buna seara, Va rog sa ma lamuriti in aplicarea anumitor prevederi din noul cod fiscal cu privire la un PFA. Situatia in cauza: PFA cu: - sediu fiscal ... (vezi toată discuția)
Impozitare sediu cabinet individual de psihologie FPG FPG Buna seara! Am un cabinet individual de psihologie, cu sediul profesional si punctul de lucru, la aceeasi adresa, prin contract de comodat (apartamentul ... (vezi toată discuția)
Firma fără activitate la sediul social silviub1234 silviub1234 Bună ziua, sunt administratorul unei firme care are sediul social în apartamentul pe care îl dețin ca persoana fizica. La înființarea firmei mi s-a cerut ... (vezi toată discuția)