avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1024 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... alocatie copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

alocatie copil

Buna ziua,
Am o intrebare referitoare la sistarea alocatiei de stat pentru copil.Cea de 84 de lei. In urma unor invoiri de la ultima ora pt. ca fetita mea sa prinda ultimul autobuz spre casa,cel de la ora 20 ,profesorii respectivi au pus si absenta.Ele s-au adunat ,fara ca noi sa stim si la sfarsitul semestrului d-l diriginte i-a scazut nota la purtare la 7.Vreau sa stiu acest fapt duce si la sistarea alocatiei copilului,ori acesta este un drept legal al lui de care nu poate fi privat.
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: izabelalungu , utilizator 15:00, 17 Februarie 2016
Scaderea notei la purtare nu poate avea ca si consecinta sistarea alocatiei de stat pentru copil.

Plata alocației de stat pentru copii se sistează în luna imediat următoare celei în care beneficiarul nu mai îndeplinește condițiile de acordare.

Potrivit Normelor de aplicare a Legii nr.61/1993, dreptul la alocaţia de stat pentru copii încetează în una dintre următoarele situaţii:
a) decesul copilului sau, după caz, al tânărului;
b) tânărul nu mai urmează cursurile liceale sau profesionale organizate în condiţiile legii;
c) copilul cetăţenilor străini sau apatrizi prevăzuţi la art. 1 alin. (2) din Legea 61/1993 nu mai locuieşte în România.
Ultima modificare: Marți, 16 Februarie 2016
Cornel Vasile, Consilier juridic
Multumesc frumos pentru raspuns !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Alocatie insistenta insistenta buna ziua, va rog sa-mi spuneti daca alocatia de stat se primeste si in perioada studentiei, daca a intrat din prima incercare, la buget, fara sa aiba ... (vezi toată discuția)
Alocatie copil casia90 casia90 alocatia copilului se mai primeste daca ,copilul intrerupe scoala? (vezi toată discuția)
Alocatie copii eleonorarozaliap eleonorarozaliap DACA NU BINEFICIEZI DE ALOCATIE IN ITALIA (COPILUL FIIND NASCUT ACOLO)SI VREI SA FACI IN TARA ROMANEASCA DE CE NU SE POATE ?SAU CE ACTE SUNT NECESARE ?(FIIND ... (vezi toată discuția)