avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 679 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... accident spatiu public
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

accident spatiu public

Astazi indreptandu-ma spre statia de tramvai, la trecerea de pietoni datorita faptului ca afara ploua, s-a strans o cantitate mare de apa in fata trecerii de pietoni dar si pe trotuar, iar eu am incercat sa merg pe marginea trotuarului pentru a putea trece strada spre statia de tramvai. Mi-a alunecat piciorul drept si am calcat in canalizarea (un fel de sant, care normal avea un grilaj de scurgere, dar probabil a fost furat...) de pe marginea drumului. Nu l-am vazut deoarece era plin de apa si nu se putea aproxima cat de multa apa este pe drum avand in vedere ca trecea de bordura si era pana pe trotuar... In timp ce am calcat in acel sant de scurgere m-am dezechilibrat si am cazut cu genunchiul stang exact in bordura de pe marginea drumului, iar cu partea dreapta a corpului in balta, pe burta. M-am ridicat cu ajutorul unui trecator si am mers inapoi acasa la 2 blocuri distanta ca sa ma schimb deoarece eram ud tot si cu noroi pe pantofi, apoi am luat un taxi-u si m-am indreptat direct la urgente pentru a vedea daca nu mi-am rupt piciorul. la radiografie nu a iesit ca este rupt, iar medicul a specificat ca este o contuzie la genunchiul stang cu echimoza (inca un termen medicinal care nu-l inteleg in scrisul medicului), cu repaus articular 3-4zile. mi-a mai dat niste calmante deoarece ma doare foarte tare piciorul si un gel.

Zona unde am patit eu este un pericol public si se afla exact la trecere de pietoni.
Observ ca nu se pot atasa poze, ca puneam sa vedeti despre ce este vorba mai exact.

Vreau sa inaintez o actiune civila pentru daune moralem dar si pentru rezolvarea problemelor din zona aceea cu acele scurgeri...
Va rog frumos sa ma ajutati cu niste sfaturi. Care este procedura?
Detin poze cu locul accidentului, poze cu genunchiul.
Necesita sa merg si la medicul legist pentru a confirma ceea ce am patit?
Am nevoie de avocat? Daca este nevoie de avocat sa ma reprezinte, ma pot intelege cu el sa-si ceara onorariul in instanta? sau procent din dauna morala?
Catre cine se adreseaza actiunea civila? Consiliul Judetean?

Astept un raspuns din partea dumneavoastra, daca imi puteti explica procedura ce ar trebui sa fac in continuare. Multumesc anticipat.
Ultima modificare: Marți, 16 Februarie 2016
George1905, utilizator

Alte discuții în legătură

Retinere permis (pieton pe trotuar) tibi_gy tibi_gy Salut Mi-a fost retinut permisul pentru ca am trecut pe o trecere de pietoni in dreptul careia, pe trotuar (cam la 1 metru de marginea drumului) se afla o ... (vezi toată discuția)
Cum pot lupta cu indiferenta primariei? buna ziua, avem o casa la sat si prin curtea noastra trece un ... ElenaPaula ElenaPaula Buna ziua, avem o casa la sat si prin curtea noastra trece un șanț. Șanț care strabate mai multe gradini si care iese din curtea noastra in terenul din ... (vezi toată discuția)
In legatura cu un accident pe trecere pietoni nanuc nanuc Veneam dinspre serviciu spre casa, pe banda a treia. Pe banda a doua la o anumita distanta era un autoturism \"scoala\" care a oprit brusc la trecerea de ... (vezi toată discuția)