avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 874 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... amnevoie de un sfat
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

amnevoie de un sfat

am un prieten cu care locuiesc sub acelasi acoperis,am o problema cu el,e un jucator de jocuri electronice ,cum as putea sa fac,sau ce as putea sa fac ca sa le lase .va rog dati-mi un sfat .
va multumesc mult
Cel mai recent răspuns: Rodica Ciobanu , Avocat 22:14, 4 August 2009
Care e situatia juridica a bunului ?Oferiti-ne cateva detalii , pentru a concizie a raspunsului.
Sub ce forma juridica locuiti sub acel acoperis? Sunteti chiriasi? Sunteti proprietari?B-)
Domnilor...,omul intreaba ,daca il poate ajuta cineva cu un sfat,pentru al determina pe prietenul sau sa nu mai joace la aparatele electronice ,unde inteleg cheltuie banii multiii....
Nu intereseaza forma juridica a bunului sau :D:D:D "sub ce forma juridica locuiti sub acel acoperis...";)
Daca nu constientizeaza ca activitatea aduce doar prejudicii si mai putin cistiguri,este destul de grav.De la jocurile de noroc-electronice ,sau nenorocit multi oameni...:-/
stam in chirie in strainatate
E importanta situatia juridica a bunului , daca acesta e unul indiviz , atunci ambii copartasi au dreptul egale , existand un drept de proprietate asupra acestuia .Daca bunul e proprietate exclusiva , fiecare dispune de acesta dupa bunul plac .

Realitatea , in final , am aflat-o : sunt chiriasi , detentia precara conferind ambilor drept de posesie si folosinta.In anumite cazuri , contractul de inchiriere poate fi reziliat(spre exemplu acte de degradare a unui bun ) .
Daca , insa , convietuirea celor doi nu mai e una cu putinta ,poate opera , in conditiile contractului , rezilierea .

Cred ca ideea era ca depedenta de jocuri de noroc il determina pe acest chirias sa aiba un anumit comportament deranjant.Deseori, o asemenea obisnuita e rezultatul unei suferinte .Succes.
Ultima modificare: Marți, 4 August 2009
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat

Alte discuții în legătură

Jocurile de noroc si dependenta cipi_uzzy cipi_uzzy de un an sunt dependent de jokurile de norok....am pierdut,prieteni,bani inkrederea in toata lumea si tot nu pot sa ma opresc........ce e de facut???????? (vezi toată discuția)
Sunt dependent de jocuri de noroc. mă pot autoexclude, pe cale judecătorească, din sălile de jocuri? Daniel1309 Daniel1309 Bună ziua, sufăr de o tulburare obsesiv compulsiv mai exact sunt dependent de jocuri de noroc. Probabil mulți vor arunca cu pietre și rezolvarea problemei ... (vezi toată discuția)
Se poate cladi un proces solid pe urmatoarele considerente...? daniel_gl_84 daniel_gl_84 buna ziua, probabil subiectul pe care-l propun e putin deplasat insa in agonia mea mi-a venit aceasta idee pe care eu o consider oarecum solida...dar nu stiu ... (vezi toată discuția)