avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 670 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Am nevoie de un sfat , daca se poate
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Am nevoie de un sfat , daca se poate

Au aparut discutii in urma faptului ca eu nu am luat la facultatea pe care mi-o propusesem ,iar ca fapt de cauza ,ma cert continuu cu parintii mei, nu ma inteleg , fara suparare zici ca sunt turbati.......

:sorry:Cred ca se datoreaza acest lucru din pricina faptului ca acum 4 ani eu m-am retras de la liceul militar .......

Am nevoie de cateva sfaturi : cum ii pot face sa ma inteleaga, si sa se termine odata calvarul asta...........:sorry:
Cel mai recent răspuns: Roxana alina Stancu , Avocat 14:15, 4 August 2009
Te decizi ce-ai vrea sa faci in viata, stabilesti un plan sa-ti atingi scopul si incerci sa-i implici si pe parintii tai in el. Colaborarea si comunicarea sunt importante.
Trasmite-le ca ai luat o decizie foarte buna! Liceul militar este o porcarie pentru copii de trupa! Iti spune cineva care stie cum este !:D
Perioada liceului si a studentiei este cea mai frumoasa perioada din adolescenta ...sa ti le fi irosit in scoli militare nu este cea mai interesanta optiune!
=D>
Sunteti la o virsta cind totul si toate vi se par inpotriva dvs. Cred ca mai multa intelegere din partea dvs. si inplicit a parintilor, ar lamuri problema. Nu in ultimul rind, trecerea timpului, care le va aseza intr-o ordine anume pe toate.
Incercati sa va apropiati de unul din parinti,sa-l atrageti de partea dvs.
Incercati o consiliere la un psiholog, la care sa participe eventual si parinti...:-/
~ Conținut șters la cerere ~
Parintii intotdeauna doresc ce e mai bine pentru copii lor. Ar trebui sa discuti cu ei deschisi sa sa le explici situatia, si ceea ce doresti sa faci tu in viata, sa iti lase libertatea de decizie spunandu-le ca ai nevoie la aceasta varsta de ei sa te incurajeze si sa fie aproape de tine la nevoie si ca tensiunea nu e o solutie pentru ca nu duce la nimic. Ar trebui sa le explici ca toata lumea greseste explicandule ca atat tu cat si ei sunt vinovati din caza situatiei actuale. Ai putea sa ii ei pe amandoi sau pe unul din ei de care esti mai aproape si sa le spui ca acel liceu nu era pentru tine ca liceul militar nu e ceea ce pare din afara ci e mai dur, si daca nu ai reuzit la facultatea care ti-ai propus mai sunt altele nu e capat de lume. O sa inteleaga asa sunt parinti intelegatori. Daca nu merge... ia o ruda mai apropiata (matusa, unchi, bunicii, un prieten de al lor, vecin), sa fie de fata, ei fiind mai invarsta ar stii sa ii abordeze mai pe inteles. Nu iti lua prietenu/prietena cand vorbesti cu ei mai tare ii vei enerva gasind un tap ispasitor. Stii cum e diferenta de generatii duce la conflicte si noi tinerii vorbim si explicam (cand vorbim si cu parintii) fara punct si virgula. E doar un sfat personal. Eu am 23 de ani si sincer asa as proceda.
Succes.

Alte discuții în legătură

Probleme la scoala pt copilul infiat; solutii ? panzarumitica panzarumitica speta: un minor, infiat, clasa XI, datorita propagandei ostile as zice a unui coleg de clasa, a fost invrajbit tot colectivul impotriva primului in sensul ca ... (vezi toată discuția)
Parintii nu sunt de acord cu casatoria fiicei danacrina danacrina Buna, Am 19 ani si sunt logodita de mai bine de jumatate de an cu un baiat cu 8 ani mai mare ca mine. La sfarsitul primului meu semestru de facultate am ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! imi poate explica cineva ce inseamna "contianure studii"? ... cirlanvaleriu cirlanvaleriu Buna ziua! Imi poate explica cineva ce inseamna \"continuare studii\"? Intreb asta in contextul in care pensia de intretinere se datoareaza unui major pana la ... (vezi toată discuția)