avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1825 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Refuz eliberare adeverinta stagiu de cotizare pentru ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Refuz eliberare adeverinta stagiu de cotizare pentru depunerea dosarului de somaj

Buna ziua,

Am nevoie de adeverinta cu stagiul de cotizare (anexa 26) pentru a-mi depune dosarul de somaj.
Pot obtine aceasta adeverinta de la ITM sau de la Casa de pensii de care apartine fostul angajator de exemplu? Direct de la firma la care am lucrat nu sun t sanse!

Multumesc!

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 15:22, 18 Februarie 2016
freeelis a scris:
Nici ITM -ul si nici Casa de pensii de care apartine fostul angajator nu va pot ajuta in privinta eliberarii unui astfel de document.


1. Legea 76/2002 spune:
Art. 116. - (1) Constatarea şi sancţionarea contravenţiilor prevăzute la art. 113 se realizează de organele de control ale Ministerului Muncii şi Solidarităţii Sociale, Inspecţiei Muncii, Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă şi de către alte organe care, potrivit legii, au dreptul să efectueze control.


2. ITM este unitate teritoriala a Inspectiei Muncii.
AltaMihaela a scris:

....
Pot obtine aceasta adeverinta de la ITM sau de la Casa de pensii de care apartine fostul angajator de exemplu? Direct de la firma la care am lucrat nu sun t sanse!

...


La acest raspuns mai referit ..... iar in ceea ce priveste competenta ITM-ului o cunosc destul de bine si stiu ce vorbesc.

Tot din Legea nr.76/2002
art.116
(2) Organele de control măsuri active ale Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă şi ale structurilor sale teritoriale vor constata şi vor sancţiona contravenţiile prevăzute la art. 113 lit. a), d), e), h), i), j) şi k), precum şi contravenţia prevăzută la lit. f), în ceea ce priveşte nerespectarea art. 50 alin. (3).
...

Cand vorbea de Casa de Pensii @AltaMihaela se referea la Adeverinta de stagiu de cotizare unde sunt trecute si veniturile lunare numai ca aceasta adeverinta nu ii este de ajutor la Agentia de Somaj.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Adeverinta somaj oneageo2001 oneageo2001 Ce se poate face in cazul in care angajatorul are debite la Bugetul asigurarilor pentru somaj, refuza sa se scrie acest lucru in adeverinta, iar omul nu ... (vezi toată discuția)
Adeverinta salarii pt somaj lorelai_w lorelai_w Buna ziua, va rog sa-mi spuneti cum se numeste exact adeverinta necesara la somaj cu salariile pe ultimele 12 sau 24 de luni. Daca nu vrea sa mi-o elibereze ... (vezi toată discuția)
Eliberare adeverinta somaj geangos geangos Buna seara,imi trebuie o adeverinta pt. somaj de la un fost angajator care motiveaza ca datorita volumului mare de lucru nu mi-o poate elibera mai devreme de ... (vezi toată discuția)