avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 825 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... hotarare divort gresita
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

hotarare divort gresita

Ascultand o stire privitoare la hotarari de divort gresite,curiozitatea ma facut sa o recitesc si pe a mea,data acum trei ani!Stupoare! si a mea are o gresala,mare,mica,nu stiu. cele doua referiri la certificatului de casatorire locul casatoriei e trecut in sec.5 Buc,ori noi am incheiat casatoria in sec.3 Buc.Ce-i de facut?cine o face,paratul sau "paraciosul"Divortul este valid sa nu?
~ Conținut șters la cerere ~
Hotararea de divort se comunica la primaria care a incheiat casatoria ?
Da hotararea se trimite conform art 927 Cpr civ de catre instanţa la care hotărârea de divorţ a rămas definitivă, din oficiu, serviciului de stare civilă unde a fost încheiată căsătoria, Registrului naţional al regimurilor matrimoniale, prevăzut de Codul civil, şi dacă unul dintre soţi a fost profesionist, registrului comerţului.
Puteți cere îndreptarea hotărârii conform art. 442 din codul de procedură civilă. Interesați-vă apoi dacă este înregistrată la starea civilă. Dacă nu este, depuneți dvs la starea civilă o copie legalizată de pe hotărâre și de pe încheierea de îndreptare . Dacă este înregistrată, anunțați serviciul de stare civilă și depuneți și încheierea de îndreptare.
Multumesc mult,adevarat profesionist si OM de omenie!

Alte discuții în legătură

Divort noul cod procedura civila capucino capucino BUna seara. Se mai poate face recurs la o decizie data de Tribunal intr-un dosar de divort fara minori in contextul in care divortul s-a inceput sub imperiul ... (vezi toată discuția)
A doua casatorie oti_s oti_s O persoana casatorita cu un cetatean strain si divortata, in Spania, vrea sa se recasatoreasca in Romania. Actele de care are nevoie pentru a doua casatorie se ... (vezi toată discuția)
Cnp gresit in certificat casatorie AndreeaIB AndreeaIB Buna ziua, Recent am descoperit ca CNP-ul meu din certificatul de casatorie (emis in 2004 :(() are o cifra gresita; in cazul unui divort, as putea sa ... (vezi toată discuția)