Ascultand o stire privitoare la hotarari de divort gresite,curiozitatea ma facut sa o recitesc si pe a mea,data acum trei ani!Stupoare! si a mea are o gresala,mare,mica,nu stiu. cele doua referiri la certificatului de casatorire locul casatoriei e trecut in sec.5 Buc,ori noi am incheiat casatoria in sec.3 Buc.Ce-i de facut?cine o face,paratul sau "paraciosul"Divortul este valid sa nu?
Da hotararea se trimite conform art 927 Cpr civ de catre instanţa la care hotărârea de divorţ a rămas definitivă, din oficiu, serviciului de stare civilă unde a fost încheiată căsătoria, Registrului naţional al regimurilor matrimoniale, prevăzut de Codul civil, şi dacă unul dintre soţi a fost profesionist, registrului comerţului.
Puteți cere îndreptarea hotărârii conform art. 442 din codul de procedură civilă. Interesați-vă apoi dacă este înregistrată la starea civilă. Dacă nu este, depuneți dvs la starea civilă o copie legalizată de pe hotărâre și de pe încheierea de îndreptare . Dacă este înregistrată, anunțați serviciul de stare civilă și depuneți și încheierea de îndreptare.
A doua casatorie
oti_s
O persoana casatorita cu un cetatean strain si divortata, in Spania, vrea sa se recasatoreasca in Romania. Actele de care are nevoie pentru a doua casatorie se ... (vezi toată discuția)