avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 849 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort noul cod procedura civila
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort noul cod procedura civila

BUna seara. Se mai poate face recurs la o decizie data de Tribunal intr-un dosar de divort fara minori in contextul in care divortul s-a inceput sub imperiul noul cod de procedura civila? IMi puteti indica si textul de lege? multumesc.
Cel mai recent răspuns: ContSters328374 , utilizator 20:48, 12 Decembrie 2014
~ Conținut șters la cerere ~
muuultumesc.
avocat-PaulaPetean a scris:

Calea de atac este doar cea a apelului - art. 927 Cod Procedura Civila.
Nu se mai poate face si recurs


Art. 927: Cai de atac. Publicitatea hotararii
(1) Apelul reclamantului impotriva hotararii prin care s-a respins cererea va fi respins ca nesustinut, daca la judecata se prezinta numai paratul.
(2) Apelul paratului va fi judecat chiar daca se infatiseaza numai reclamantul.
(3) Daca unul dintre soti s-a recasatorit, hotararea definitiva prin care s-a desfacut casatoria nu este supusa contestatiei in anulare si revizuirii in ce priveste divortul.
(4) Instanta la care hotararea de divort a ramas definitiva o va trimite, din oficiu, serviciului de stare civila unde a fost incheiata casatoria, Registrului national al regimurilor matrimoniale, prevazut de Codul civil, si daca unul dintre soti a fost profesionist, registrului comertului.

Scuze pt interventie , dar sunt mai "greu de cap" ...nu ar fi trebuit sa se precizeze "negru pe alb" ca nu m ai exista cale de atac dupa apel ? Mai ales ca , inteleg ca dupa vechiul CPV /CCivil inteleg ca exista .....

Sincer eu nu vad aici interzicerea/eliminarea recursului si numai niste conditii referitoare la desfasurarea apelului, Nu-s jurist dar daca s-ar fi enumerat caile de atac , s-ar fi scris asa :


Art. 927: Cai de atac : ...... sau mai explicit : Art. 927: Calea de atac.....

dar cand se scrie : Art. 927: Cai de atac. Publicitatea hotararii , imi pare mai mult ceva informativ si nu ceva limitativ........

Si daca sunteti amabila , poate ne detaliati pe scurt ce este "contestatia in anulare" cu adresabilitate directa la termenul de "divort".

PS. Rog telespectatorii sa nu creada c-as intentiona vreo clipa sa "ma dau inteligent" ..doar sunt oarecum (mai mult) mirat...

Multumesc anticipat pentru intelegere!

Ultima modificare: Vineri, 12 Decembrie 2014
ContSters328374, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recurs ( sau apel? ) la divort tocalione tocalione mai exista cale de atac la pronuntarea de divort (vezi toată discuția)
Caile de atac intr-un proces de divort valentin_76 valentin_76 Buna seara! As avea si eu urmatoarea problema asupra careia doresc, daca se poate, sa ma lamureasca cineva: care sunt caile de atac intr-un proces de divort, ... (vezi toată discuția)
Divort de comun acord dinuleasa dinuleasa Buna. Ma aflu in situatia in care, impreuna cu sotia mea am decis ca nu mai putem continua casnicia noastra si am depus o cerere de desfacere a casatoriei de ... (vezi toată discuția)