avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 781 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Contract de credit - garant real sau personal
Discuție deschisă în Executare silită

Contract de credit - garant real sau personal

Buna seara. Sunt casatorita din 2008 fara conventie matrimoniala de bunuri. Sotul meu doreste sa faca credit imobiliar dar individual fara codebitori, Banca a calculat doar venitul sau eu nu sunt calculata cu veniturile mele. Problema este ca eu detin un apartament de dinainte de casatorie deci este bunul meu propriu. Intrebarea care se pune acum este urmatoarea: in caz de vreo nenorocire banca ma poate executa si pe mine cu bunul meu propriu? Banca mi-a raspuns ca eu voi fi garant in contractul de credit si ca il voi semna si eu...ce inseamna acest aspect? Ma poate executa si pe mine cu bunul propriu? Sau doar bunul comun este supus executarii? Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: DinuX , utilizator 12:30, 1 Martie 2016
Caliopy a scris:

Banca mi-a raspuns ca eu voi fi garant in contractul de credit si ca il voi semna si eu...ce inseamna acest aspect?

Inseamna ca veti raspunde cu capul, cu bunurile, cu veniturile si in general cu tot ce poate fi transformat in bani la momentul prezent si viitor. Attention, ouvrir les yeux!
Multumesc pt raspuns! Dar daca eu garantez doar ipotecar nu ar trebui in caz de ceva obligatiile mele sa se incheie dupa ce se executa bunul comun? Nu sunt garant personal, nici coplatitor si nici fidejusor. Eu apar fiindca suntem casatoriti si aduc o garantie reala adica partea mea din bunul comun (50%). Eu nu vreau sa fiu obligata sa aduc garantii personale in acest contract doar ipoteca bunului comun...sper sa nu ma trezesc cu cine stie ce clauza in contract...de aceea incerc sa ma informez inainte de a semna!

Adica eu NU vreau sa aduc si garantia bunului meu propriu doar pe cel comun! Si voiam sa stiu la ce anume sa fiu extrem de atenta in contract!

Va multumesc anticipat pentru raspunsuri!
Dacă veți fi doar garant ipotecar, veți garanta doar cu partea dvs. din imobil. Nu veți garanta cu alt bun. garanția este limitată la bunul imobil ce constituie obiectul ipotecii imobiliare.
Buna ziua. Va multumesc mult pt raspunsuri! Totusi as mai avea o intrebare: este posibil pe undeva prin contract sa se strecoare vreo clauza abuziva prin care sa ma treaca altceva decat garant real? Ar trebui sa fiu atenta la ceva anume in mod specific? Am citit pe forum ca exista o clauza de solidaritate si ca renunt la beneficiul de discutiune si diviziune? Este o clauza ce nu ar fi necesar sa apara? Garantul real are aceste beneficii sau e doar o eroare a bancilor? Ma poate afecta in mod direct aceasta clauza de solidaritate si discutiune? Ma poate obliga banca sa semnez aceasta clauza?
Incerc sa ma informez inainte de a semna acel contract pentru a putea sa stiu cum pun problema in acel moment!

Va multumesc anticipat!
Dumneavoastră trebuie să citiți cu atenție contractul de credit. Să nu apară acolo și o altă garanție dată de dvs, în afară de ipotecă.
Nu vă faceți griji în legătură cu clauzele contractului de ipotecă.
Clauza aceea ineptă de renunțare la befeciiile discuțiunii și diviziunii, beneficii pe care oricum nu le aveți din două motive - pentru că ele sunt doar pentru fidejusor și pentru că dvs. răspundeți în solidar cu debitorul principal și nu vă bucurați de beneficiile respective decât dacă se prevede asta în contract.
Ultima modificare: Vineri, 19 Februarie 2016
IMicro Bucuresti, Consilier juridic

Alte discuții în legătură

Garant ipotecar - codebitor solidar seba1978 seba1978 Buna ziua, Speta pe care doresc sa o expun s-a mai dezbatut deja, dar nu am gasit un raspuns 100% sigur. Asadar, Am contractat un credit de tip punte in ... (vezi toată discuția)
Garantul ipotecar raspunde cu bunurile sale? Nicoleta Popescu Nicoleta Popescu Buna ziua am girat casa pentru firma fratelui meu firma a dat faliment,am fost contctact de catre banca in vedere solutionarii ceditului respectiv si m-au ... (vezi toată discuția)
Executare silita garant ipotecar rads rads Buna Seara, am si eu o intrebare in privinta unei executari silite in care eu am calitatea doar de garant ipotecar. Speta este in felul urmator: fratele meu ... (vezi toată discuția)