avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 210 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... executare silita
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

executare silita

Buna seara. Va rog ss ma ajutati cu cateva raspunsuri la urmstoarele intrebari: Daca ulterior inceperii executarii silite prin poprirea pe salariu executorului judecatoresc ii este adus la cunostinta de catre debitor ca titlul pe care il executa nu este complet in sensul ca acesta are un act aditional prin care debitorul nu mai are calitatea de garant in contractul respectiv executorul poate dispune incetarea executarii pentru desfiintare titlu executoriu? In cat timp de cand a luat la cunostiinta de existenta acestui act aditional poate dispune incetarea executarii? Multumesc
Cel mai recent răspuns: IMicro Bucuresti , Consilier juridic 15:18, 19 Februarie 2016
~ Conținut șters la cerere ~
De ce nu? Dacă executorul constată că nu există obligație de plată, implicit nu există o creanță certă lichidă și exigibilă este obligat să înceteze deîndată executarea silită. Altfel, comite o faptă penală.
~ Conținut șters la cerere ~
Care termen de 15 zile? Termenul este de 3 ani, și nici nu curge pe timpul executării, pentru că el curge odată cu termenul de prescripție. Se face contestație la titlu, nu se contestă executarea silită însăși, sau actele de executare. ;)
~ Conținut șters la cerere ~

Alte discuții în legătură

Executare silita coca_s coca_s Buna ziua,am vazut pe forum ca incuviintarea pentru executarea silita nu se face cu citarea debitorului dar nu este normal sa nu se primeasca o hotarare timp ... (vezi toată discuția)
Contestatie la executare galati galati buna ziua, am o rugaminte, imi puteti spune va rog cand trebuia formulata o contestatie in anulare prima data cand s-a primit somatia sau se poate si ... (vezi toată discuția)
Intoarcerea executarii aspara aspara Care sunt motivele pentru care s-ar putea solicita intoarcerea executarii ? (vezi toată discuția)