avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 792 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită executare silita
Discuție deschisă în Executare silită

executare silita

Buna ziua,am vazut pe forum ca incuviintarea pentru executarea silita nu se face cu citarea debitorului dar nu este normal sa nu se primeasca o hotarare timp de un an! Banca doar mi-a aratat hotararea dar refuza sa-mi dea o copie,au spus sa ma adresez judecatoriei! Am facut o intelegere cu primul executor am platit mare parte din bani,din 24.000 mai am cam 10.000,a trecut un an de atunci si vor sa ia masina care este garantie,a venit alt executor caruia i-am sesizat anumite nereguli,dar a spus ca nu-l priveste ce am discutat cu fostul.Le-am solicitat un extras de cont sa vad si eu exact cum se duc banii si mi-a adus o hartie cu sold 0 si a scris dansul cu pixul suma care mai era. In concluzie au stors cat au putut si acum vor sa ia si masina! Nu am bani pentru un avocat!!! Ce ma sfatuiti??? Am platit creditul de doua ori efectiv! Va multumesc!#-o
Cel mai recent răspuns: coca_s , utilizator 19:59, 28 Octombrie 2010
Actiune in anulare a executarii silite, deoarece contestatia poate fi formulata in termen de 15 zile, altfel atragand decaderea, daca actiune e intemeiata. Actiune in constatare daca credeti ca debitul e platit integral.
Ultima modificare: Miercuri, 27 Octombrie 2010
ContSters7431, utilizator
In executare silita nu se poate face decat contestatie la executare!
Orice aveti de invocat in legatura cu titlul executoriu, sume din titlu, acte de executare, etc. o puteti face doar in cadrul unei CE.

Incercati sa vorbiti cu un avocat, si negociati suma pentru consultanta si dosar.
Art. 3715 c.p.c
Executarea silita inceteaza daca:
;) a) s-a realizat integral obligatia prevazuta in titlul executoriu, s-au achitat cheltuielile de executare, precum si alte sume datorate potrivit legii; in acest caz, executorul va preda debitorului titlul executoriu, mentionand pe acesta stingerea totala a obligatiilor;
b) nu mai poate fi efectuata ori continuata din cauza lipsei de bunuri urmaribile ori a imposibilitatii de valorificare a unor astfel de bunuri; in aceste cazuri, executorul va remite personal creditorului sau reprezentantului acestuia titlul executoriu, mentionand pe acesta cauza restituirii si partea de obligatie ce a fost executata;
c) creditorul a renuntat la executare;
d) a fost desfiintat titlul executoriu.

Actiune in contestare...e decazuta. Daca nu scrie ad-literam, asta nu inseamna ca nu exista actiune in anulare. Sigur, mai exista actiunea penala...
Incercati, va rog, macar odata, sa invocati in acest cadru procesual ..inventat de dvs., respectiv "actiunea in anulare" in executarea silita, orice aspect legat de executarea silita!
Dar, daca se poate, sa fie si dosarul dvs. de executare silita, in care sa aveti calitatea de debitor.
Nu cred ca veti avea curaj de..incercari de astea!
Apropos: actiunea in contestare nu exista. Ea se numeste contestatie la executare.

Plus ca, exista si contestatia la titlu, care nu tine de acel termen de 15 zile.
Mai mult, vorbim despre un titlu care NU provine dintr-o HJ.
Ultima modificare: Miercuri, 27 Octombrie 2010
Gabriela PĂDURARIU, Alte profesii
Vai da carcotasa mai sunteti doamna. De ce sunteti atat de agresiva?Ok, ca sa nu facem tam-tam prea mult:
Art.404 ind.2 C.proc. civ.
(1) In cazul in care instanta judecatoreasca a desfiintat titlul executoriu sau actele de executare, la cererea celui interesat, va dispune, prin aceeasi hotarare, si asupra restabilirii situatiei anterioare executarii.
(2) Daca instanta care a desfiintat hotararea executata a dispus rejudecarea in fond a procesului si nu a luat masura restabilirii anterioare a executarii, aceasta masura se va putea dispune de instanta care rejudeca fondul.

Incercat va rog sa nu mai fiti asa trufasa, va puteti spune parerea cu calm, nu-mi stiti profesia si nici n-am motive sa demonstrez ceva.
Actiune in constatare e bine?:sorry:

Ia sa vedem...speta:
Executorul face poprire pe salariul debitorului, se achita debitul, poprirea ramane in continuare, creditorul nu e interesat sa faca cerere catre executor de sistare poprire pentru ca vrea sa achite alte debite din alt dosar in care e garant si care nu se afla in executare(preventie pentru zile negre deh), executorul demisioneaza.
Care este modalitatea legala de sistare a popririi avand in vedere ca se face doar in urma unui p.v. de incetare emis din partea executorului? Creditorul refuza, tertul refuza sa sisteze. Debitorul, contestatie la executare, nu mai poate face intrucat de la momentul popriri au trecut 2 ani.;)

Pffff...
Obiect dosar: anulare act contract; constatare nulitate act de adjudecare; întoarcere executare
Materia juridică: Civil
Stadiu procesual: Fond
Ultima modificare: Miercuri, 27 Octombrie 2010
ContSters7431, utilizator

Alte discuții în legătură

Contestatie la executare admisa dupa adjudecare ContSters241638 ContSters241638 Sunt interesat de un apartament scos la licitatie in data de 18.04.2013, am sunat executorul si mi-a explicat pasii ce trebuiesc urmati si de asemenea ca nu ... (vezi toată discuția)
Restituirea titlului executoriu KLTM KLTM Executorul judecatoresc a intocmit un proces verbal in care scrie ca \"avand in vedere cererea creditorului prin care solicita restituirea titlului ... (vezi toată discuția)
Desfiintarii popririi - efecte uzoni istvan uzoni istvan [u]Instatnta a dispus:[/u] 1. desfiintarea popririi dintr-un dosar de exec. silita; 2. restabilirea situatiei anterioare si 3.restituirea catre debitor a ... (vezi toată discuția)