avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 560 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Desfiintarii popririi - efecte
Discuție deschisă în Executare silită

Desfiintarii popririi - efecte

Instatnta a dispus: 1. desfiintarea popririi dintr-un dosar de exec. silita;
2. restabilirea situatiei anterioare si 3.restituirea catre debitor a sumei achitata in temeiul popririi infiintate nelegal.
In urma acestei sentinte, inca cu drept de apel in termen, executorul transmite o noua poprire tertului poprit, de data asta aparent legala, insa pentru aceeasi si intreaga suma initiala din titlul executoriu (hot. jud). fara sa restituie suma achitata in temeiul poririi desfiintate, si fara sa-l scada din debitul total al sumei initiale.
Mentionez ca in temeiul popririi desfiintate, tertul poprit a retinut o parte din suma poprita.
In situatia infiintarii celei de a doua poriri, tertul poprit este pusa in situatia de a retine intrega suma porita, cu toate ca, o parte a fost retinuta din salariu, in baza popririi desfiintate si in baza aceluiasi titlu..
Intrebarea ar fi: care este efectul desfiintarii popririi asupra celorlate acte de executare ca: cererea de executare, proces verbal de stabilire a debitului, etc. , daca creditorul trebuia sa inainteze executorului o noua cerere de executare silita, avand in vedere ca de la prima au trecut peste 6 luni, cum vedeti solutia? Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: godot , utilizator 01:14, 11 Decembrie 2010
Buna ziua !
In primul rand sentinta nu e definitiva si irevocabila , iar daca nu s-a solicitat expres suspendarea executarii silite , aceasta procedura isi poate continua efectele ....
Executorul "s-a pus la adapost" demarand o noua procedura de executare silita ..... puteti face contestatie la executare ....
Multumesc pt. raspuns.
In linii mari, cam ce s-ar putea invoca drept motive la contestatie ?
Un model il puteti gasi pe [ link extern ]

Motivele contestatiei: ( extras din contestatie la executare )

1. comunicarea somatiei de executare s-a facut cu mari vicii de procedura, in sensul ca aceasta nu cuprinde elementele prevazute de art. 387 Cod procedura civila, ceea ce duce la anularea actului de executare conform art. 391 Cod procedura civila.
2. somatia de executare are ca obiect de executare sentinta civila nr...../.......asa cum rezulta din cuprinsul somatiei, sentinta care este straina partilor si inopozabila atat mie, cat si intimatului-creditor din acest dosar. Noi, partile, ne-am judecat in dosarul civil nr...../.......aflat pe rolul........., dosar in care instanta a pronuntat sentinta civila nr......, in anul ........., sentinta care a devenit definitiva si irevocabila.
3. in plus, sunt necesare lamuriri cu privire la intinderea, intelesul si aplicarea titlului executoriu, intrucat subsemnatul consider ca admiterea actiunii creditorului.........nu echivaleaza cu............., asa cum contestatorul incearca sa acrediteze ideea, acesta neavand un titlul executoriu care sa dispuna............., fapt mentionat in somatia de executare.
D-le Adrian Marin....poprirea se infiinteaza fara somatie... Deci nu stiu ce somatie inveti omul sa conteste :)

"Poprirea se infiinteaza fara somatie, prin adresa insotita de o copie certificata de pe titlul executoriu, comunicata celei de-a treia persoane aratate la Art. 452, instiintandu-se totodata si debitorul despre masura luata."

Daca vrei sa explic ce se intampla daca s-a dispus restabilirea situatiei anterioare....... E simplu. Executorul judecatoresc a mai pus o poprire. Care e legala. Va restabili situatia anterioara virand banii inapoi. Si ghici? Vireaza in poprirea lui si-i ia inapoi. Perfect legal.

Ce-ar fi daca ai plati datoriile si nu ai mai cauta nod in papura sa scapi? :)

P.S. Daca ma intrebi pe mine....nu avem ce discuta despre perimare la executarea silita prin poprire....Pentru ca inteleg ca lunar ti s-au luat bani. Deci lunar s-a facut executarea cum ar veni.
Si doar asta s-a anulat, nu are treaba cu cererea de executare silita si cu altceva

Parerea mea....
Ultima modificare: Sâmbătă, 11 Decembrie 2010
godot, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poprire urmare a neplatii unui impozit pe cedarea folosintei bunurilor A.O. A.O. Buna ziua! Mi s a instituit poprire pe conturi ca urmare a neplatii unui impozit pe cedarea folosintei bunurilor din anul 2009 . Mentionez faptul ca poprirea s ... (vezi toată discuția)
Retinere salar stefiflavia stefiflavia va rog frumos sa ma ajutati cu o problema - in baza unei sentinte judecatoresti definitive si irevocabile trebuie sa fac niste retineri din salar. Intrebarea ... (vezi toată discuția)
Retineri din salariu ContSters146823 ContSters146823 Care sunt situatiile in care un angajator poate opera retineri din salariu? Angajatorul poate opera retineri din salariu - ex. instiintare de poprire de la ... (vezi toată discuția)