avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1028 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Comision de administrare depozit bancar
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Comision de administrare depozit bancar

Buna ziua, in anul 2010 am constituit un depozit bancar de 10000 lei la o banca din tara. In septembrie 2015 am primit un mail de la banca prin care imi face cunoscut ca datorez bancii suma de 2000 lei reprezentand comisionul de administrare.
Mentionez ca la data constituirii depozitului banca nu practica comision de administrare a contului. Am luat legatura cu banca, crezand ca este vorba de o greseala, dar aceasta mi-a spus ca acest comision a inceput sa fie aplicat din luna iunie 2011 si am fost informata de acest aspect printr-o adresa, fara a avea acordul meu scris.
In anul 2013, 2014 si 2015 am fost la banca si am solicitat cate un extras de cont si unde nu apare nicio referire la soldul acestui comision.
Intrebare: Este cazul sa reclam faptul ca pe parcursul a 5 ani, banca in mod tacit nu a incercat sa ia legatura cu mine pentru a ma informat despre acest sold? Unde sa ma adresez pentru sesizare?
Cel mai recent răspuns: elenagabi , utilizator 18:33, 19 Februarie 2016
~ Conținut șters la cerere ~
Va multumesc.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Depozitul functioneaza printr-un cont curent, in care se depun banii si apoi se constituie depozitul. Acest cont curent, necesita o intretinere lunara, nu contul de depozit. Dvs. ati constituit depozitul, pe o perioada de 1,3,6,9,12 luni cu capitalizare si nu a fost nevoie de prezenta dvs. pentru prelungire, deoarece s-a prelungit automat de fiecare data. Neavand disponibil in contul curent, s-au acumulat in fiecare luna comisioanele de intretinere restante. La inchiderea depozitului se recupereaza automat suma restanta pe contul curent si ajungeti la concluzia ca trebuie sa mai aduceti de acasa sa completati suma depusa.
Suma de 2000 lei este uriaşă, nu este posibil aşa ceva. Poate 200 lei, în niciun caz 2000 lei. Comisionul de administrare este de circa 2,5-3 lei/lună sau 0,5 euro/lună. Pe de altă parte, sunt câteva bănci unde, până la începutul acestui an, puteaţi avea constituit depozit fără a avea cont curent (sigur, în funcţie de tipul depozitului). Indiferent de situaţie, suma pe care o menţionaţi, de 2000 lei, este imposibil să fie reală.
Da, aveti dreptate, am gresit, suma este de 200 de lei.
Problema mea este ca nu inteleg de ce in 5 ani nu am fost atentionata prin extrasul de cont sau printr-o informare anuala asupra soldului acestui comision.
Pentru acest comision trebuie facuta o cerere speciala?

Alte discuții în legătură

Comision lunar administrare credit Florentina Mihaela Florentina Mihaela As vrea sa stiu ce inseamna acest comision, adica ce eforturi face banca pentru a pretinde cei 50 ron pe care ii platesc lunar. Multumesc pentru explicatii. (vezi toată discuția)
Comision bancar marianionescu1 marianionescu1 Buna ziua, Va rog sa imi spuneti cine trebuie sa platesca comisionul aferent de depunere si de incasare, in cazul in care un proprietar face plata ... (vezi toată discuția)
Am de rezolvat doua teme la contabilitatea bancara, ma poate ajuta cineva?va rog!!! alialialiali alialialiali Tema 1: Contabilitate bancară Sa se inregistreze in contabilitatea băncii urmatoarele operatiuni: - Se majoreaza capitalul social al institutiei de ... (vezi toată discuția)