As vrea sa stiu ce inseamna acest comision, adica ce eforturi face banca pentru a pretinde cei 50 ron pe care ii platesc lunar.
Multumesc pentru explicatii.
si va mai dau un ex. dupa ce am platit un credit, am inchis contu, am plecat din banca mi.au mai luat din alt cont inca un comision sub denumirea de "comision inchidere pachet" (exact soldu disponibil din cont, nici mai mult, nici mai putin...cum or fi nimerit nu.mi inchipui)
Comision administrare cont - toate operatiunile pe care banca le desfasoara privind un cont de credit bancar, un depozit, un card de cont, etc
Asa cum reiese si din denumire banca administreaza contul prin functionarii sai, adica proceseaza datele lunar, inregistreaza sumele de bani care intra in cont si proceseaza aceste sume. Solicitati la banca un extras de cont. mai ales daca aveti credit bancar veti putea vedea din acel extras toata activitatea ce inseamna administrare a unui cont
Si munca e mai mare daca imprumutul e mai mare...
Functionarul isi scurtcircuiteaza mai multe sinapse lucrand cu cifre mai mari.....
Cred ca intrebarea e de ce acel comision se aplica sumei imprumutate si nu sumelor administrate, adica ratelor lunare...
Curios e ca eu nu am gasit in niciun dictionar al termenilor bancari definitia comisiunului de gestiune care e sinonim cu cel de administrare. Multumesc Domnului ca nu mi-au fost aplicate amandoua....
Comisionul de administrare credit chiar nu are nici o legatura cu cheltuielile efective pentru administrarea creditului. Este o magarie ingenioasa pentru a masca dobanda. In loc sa-ti dea dobanda 10%, banca iti dadea un 8% plus un comision de administrare de numai 0,2 %, de genul un fleac ne-au ciuruit. Si atentie ca aceste comisioane se calculau la soldul initial. Deci daca in timp valoarea dobanzii scadea pentru ca se aplica la soldul creditului, valoarea acestui comision ramane fixa.
Multumesc pentru raspunsuri.
Am pus aceasta intrebare pentru ca atunci cand imi achit lunar rata la casieria bancii, solicitudinea functionarilor de la ghiseu este la cota zero. In general , orice explicatie cer, mi se raspunde cu "nu este de competenta noastra" si mi se da un numar de telefon la "relatii cu publicul", numar care este mai tot timpul ocupat.
Ma gandeam ca , pentru acesti bani , ar putea fi macar mai binevoitori.
Card
maitairina
Buna ziua. Ieri am mers la agentia judeteana pentru plati si inspectie sociala unde am facut o cerere ca alocatia copiiilor sa intre pe card. Daca pe cerere an ... (vezi toată discuția)