avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 468 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Carduri bancare
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Carduri bancare

Buna ziua. Probleme. In 2007 am achizitionat un credit pentru a cumpara un televizor, pentru care nu am semnat un contract ci o cerere de emitere card.Acest credit avea o dobinda de 9,9%. Dupa o perioada, am platit tot creditul deoarece soldul final nu mai scadea. Dupa o perioada am scos de pe card bani. In 2010 am facut o cerere de reesalonare deoarece creditul nu mai scadea si vreo 2 luni am platit doar o parte din rata lunara si mi s-a parut o idee rezonabila. Sintem in 2012 si soldul final a scazut nesemnificativ si am facut un memoriu,cerind anumite explicatii. A venit un desfasurator din 2007, fiind nemultumita,am mai facut o cerere pentru explicatii. Intre timp am fost anuntata ca mi se inchide cardul care expira in 2015, si mi se trimite un alt card care alte cu totul alte clauze contractuale, card fara contract cu clauze ci numai cu cerere emitere card. Cum se va desfasura in continuare acest credit si in ce relatie contractuala si juridica sint cu acesta banca.
Veti fi executata silit asupra tuturor bunurilor dvs prezente si viitoare, pana la recuperarea in intregime a creantei bancii.
Cererea de emitere card nu e titlu executoriu, ea nu reprezinta un contract de credit bancar.
Va multumesc de raspuns. Cred ca m-am exprimat gresit, am platit la timp ratele, cu minimul de plata de pe extrasul de cont. Mentionez ca nu am contract de credit cu acesta banca, ci doar cerere emitere card. Tocmai asta a fost intrebarea, deoarece la cererea mea mi s-a comunicat ca cerere emitere card este contractul de credit. Platind deja de 6 ani mi se parea anormal sa nu imi scada soldul. Minimul de plata inseamna doar comision de administrare cont, care se retine lunar, soldul raminind neschimbat, sau scade nesemnificativ.
Minimul de plata este reprezentat, in acest caz, doar de dobanzi si comisioane. Pe cererea de emitere card aveti si cuantumul acestor costuri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mari probleme cu o societate de acordare credit consum-nebancara musati musati Buna seara, Am si eu o problema cu \"minunatii\" EFG RETAIL SERVICES IFN. In anul 2007 am achizitionat un laptop de la \"Depozitul de Calculatoare\" in ... (vezi toată discuția)
Comision administrare razerul razerul Buna ziua, daca este cineva in tema as dori o explicatie, intrun contract de achizitie bunuri, un credit \"zero special\" cu plata in rate egale fara alte ... (vezi toată discuția)
Banci nonbancare - card secareanuioan secareanuioan am luat de la magazin produse dupa o perioada mi sa dat un card care an 2007 am scos suma de 2800 lei de atunci am platit numai suma minima de plata si am ... (vezi toată discuția)