avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1250 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Mari probleme cu o societate de acordare credit ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Mari probleme cu o societate de acordare credit consum-nebancara

Buna seara,

Am si eu o problema cu "minunatii" EFG RETAIL SERVICES IFN. In anul 2007 am achizitionat un laptop de la "Depozitul de Calculatoare" in valoare de 3458,44 ron cu TVA alegand in acel moment posibilitatea achitarii in rate. Angajatul Depozitulului de Calculatoare mi-a explicat ca mi se va emite un card de catre cei de la EFG, iar in contul aferent acestuia pot depune ratele lunare. Am semnat o "CERERE PENTRU EMITEREA UNUI CARD" in acest sens, in care:
- referitor la prima tranzactie este mentionat faptul ca aceasta va fi in valoare de 4988,76 ron cu tva, iar pretul la raft = 3458,44 ron in 36 de rate NEEXPLICANDU-SE NICAIERI unde se duce diferenta de 1530,32 ron !!!
- conditiile generale pentru emiterea si utilizarea cardului sunt scrise MINUSCUL...neputand fi vizibile decat cu ajutorul unei lupe !! este normal?!?
- la final (dupa 6 pagini) apare brusc, la punctul "26.Diverse", notiunea de CONTRACT !!! desi initial am semnat o simpla cere pentru emiterea unui card !!?
Pe langa aceste PROBLEME constatate la o scurta trecere in revista a acestei cereri, am constatat cu stupoare ca nr facturii fiscale emise pentru bunul cumparat nu este aceeasi cu cea imprimata pe tipizat (443619.... ci 70110....) lucru valabil si pe aviz....din cunostintele mele acest lucru nu este tocmai ok, corect ?! cu atat mai mult cu cat, cererea pentru card face referire la nr gresit de factura...
La inceputul acestui an, datoria catre "Depozitul de Calculatoare" a ajuns la scadenta (rata 36/36) iar cei de la EFG RETAIL m-au contactat in vederea semnarii unui nou contract , celalalt anulandu-se, in care sa am rate fixe pe 8 ani de zile...iar in schimbul acestui "favor" erau prevazute niste garantii imobiliare, ba mai mult, datoria mea in valoare de 10000 si ceva de ron ajungea sa se dubleze in acest timp...nu am inteles nici pana astazi cum avand in vedere ca rata era fixa, rata dobanzii era fixa, comisioanele si penalitatile de asemenea fixe...si bineinteles "micutza" dobanda de 33,5% neschimbata...cica !!
Nu am semnat contractul, deoarece nu a stiut nici un reprezentat al EFG sa imi explice termenii si conditiile contractului,iar de atunci toate extrasele mele de cont au continut "invizibil" adica nu am nici o tranzactie DAR.....MINIMUL DE PLATA CRESTE DE LA O LUNA LA ALTA FABULOS DE MULT ! BA MAI MULT....MI SE APLICA UN COMISION DEPASIRE LIMITA CREDIT DE 5% pe langa cei 33,5% !!! + alte comisioane .
Ce este de facut in aceasta situatie si care ar fi sansele mele de castig in ceea ce priveste actionarea acestora in instanta, respectiv sesizarea protectiei consumatorului ?
Nu am ajuns in aceasta situatie din rea vointa, ci din vina celor de la EFG care mi-au trimis cardul prin posta, nefiind nimeni sa imi explice avantajele cat si dezavantajele acestuia, comisioane etc...si a faptului ca eu achitam EXACT soldul ce se regasea in extrasul lunar si nu minimul de plata care era mult mai mare ! si astfel acel minim de plata crestea de la o luna la alta vazand cu ochii !

Va rog inca o data sa ma ajutati!
Va multumesc,
Cu respect,
M.I.
Cel mai recent răspuns: Iuliana Cermak , Avocat 10:22, 22 Septembrie 2010
Va trebui sa studiati cu foarte mare atentie contractul pe care l-ati semnat si sa cunoasteti faptul ca, desi este societate nebancara, contractul de credit incheiat cu acea societate, este titlu executoriu.

Din ceea ce ne spuneti, reiese faptul ca exista clauze abuzive in contractul dvs. si sume solicitate in mod nejustificat.
Formulati o notificare in scris catre societatea creditoare si semnalati toate neregulile/abuzurile pe care dvs. le-ati constatat.

Semnalati neregulile si BNR-ului, ANPC-ului si dupa caz- Parchetului.

Reveniti sa ne spuneti, ce v-au raspuns "destinatarii" si evolutia demersurilor dvs. pentru ca, posibil sa ajungeti sa va judecati in instanta, intr-un final...
Ultima modificare: Miercuri, 22 Septembrie 2010
Iuliana Cermak, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Imprumut cu dobanda mare davioforce davioforce buna seara,acum 6 ani am achizitionat in rate un sistem de calcul de la [EDITAT] printr-un sistem de rate cu cardul EFG RETAIL,am terminat de platit ratele la ... (vezi toată discuția)
Adeverinta de venit completata gresit ContSters358997 ContSters358997 Buna ziua , Am si eu o problema , am fost instiintat cu 2 saptamani in urma sa ma prezint la politie , toata treaba e urmatoarea : In 2007 ... (vezi toată discuția)
Inexistenta unui contract de credit adrian lazar adrian lazar Am cumparat in 2005,prin credit cu buletinul produse electrocasnice in val .aprox. de 200 ron,fiind anuntat atunci la Altex,ca trebuie sa fac o cerere de ... (vezi toată discuția)