avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 972 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Folie auto
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Folie auto

Buna ziua. Am o dilema legata de legislatia in vigoare cu privire la folia protectoare aplicata pe geamurile autoturismului. Am consultat Codul rutier si nu am gasit nimic. Poate mi-a scapat. Am inteles, din alte surse, ca nu sunt probleme cu luneta fi geamurile spate. Problema ar fi cu cele din fata, vizavi de vizibilitatea din exterior. O opinie de pe un forum de specialitate este ca sunt permise folii inchise la culoare pe geamurile din spate (5%-50%), iar la cele din fata, 72% deschisa la culoare (100% fiin transparenta), certificate de R.A.R.
As fi bucuros sa intalnesc, aici, o opinie mai avizata, eventual si cu trimiteri la texte de lege. Multumesc.

Alte discuții în legătură

Amenda pentru folie ContSters180923 ContSters180923 Am o intrebare : mi sa luat certificatl de imatriculare pentru folie pe geamurile de pe fata. i-am aratat politistului ca sunt omologate prin bulina de la rar ... (vezi toată discuția)
Folie auto carbut carbut Buna ziua.Asi dori daca se poate sa ma ajute cineva in rezolvarea problemei mele:am cumparat un autoturism care a fost inscris in romania acum un an de un alt ... (vezi toată discuția)
Folii auto livium2015 livium2015 recent am fost amendat si mi s-a retinut talonul pentru ca am folii pe geamurile laterale din fata omologate sa si celelalte din spate, dar politistului i s-au ... (vezi toată discuția)