procmarci a scris:
Nicaieri in lume nu se aplica folie pe parbrizul masinii, nici pe exteriorul, nici pe interiorul acestuia.
Daca nu va suparati, in ce act normativ este prevazut expres ca pe parbriz nu se poate aplica folie? Am tot auzit chestia asta dar nimeni nu a precizat unde scrie asa ceva.
Ca motivatie am inteles ca folia de protectie nu se justifica pentru ca parbrizul are un strat mult mai gros de sticla fata de celelalte geamuri ale masinii si contine ceva care nu lasa cioburile sa se imprastie in caz de spargere, in timp ce opacitatea foliei solare insumata cu cea a parbrizului depaseste limitele admise. Cam astea ar fi justificarile pentru a nu monta folii pe parbriz, dar curios este ce spune legea cu privire expresa la actiune.
P.S. Am tot citit pe site-urile comerciantilor de folii auto cum ca acestea contribuie la scaderea temperaturii in autoturisme. Pai, atata timp cat partea din interiorul masinii care este expusa cel mai mult luminii solare este bordul, iar pe parbriz nu poti monta folii, rezulta ca justificarea lor este falsa. In plus, indiferent ce mama ei de folie ai pune pe toate geamurile, o masina care zace in soare ore in sir se alege cu supraincalzirea elementelor de caroserie care, la randul lor, degaja caldura inclusiv in habitaclu. Deci o alta bila neagra. Bine, teoriile de mai sus sunt valabile pentru o masina statica. Intr-o masina aflata in miscare si in interiorul căreia circula aerul - conditionat sau brut, sunt de acord ca se mai schimba situatia.