avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 731 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Dosar penal alcoolemie
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Dosar penal alcoolemie

Buna seara ! Am fost depistat in urma cu cateva luni de organele de Politie cu o alcolemie in aerul expirat de 0,57 dupa care am mers la sange....am asteptat rezultatele care au aratat 1.50 si 1, 35. Acum dosarul meu a ajuns la Parchet unde avocatul a facut o cerere pentru recalculare,Procurorul de caz inca nu sa pronuntat dar imi este tare frica va spun pentru ca in anul 2014 am fost condamnat 3 ani cu suspendare si practic ma aflu sub efectul acestei pedepse. Va intreb am vreo sansa sa obtin recalcularea sau in caz contrar sa obtin o scoatere de sub urmarire sau o amenda administrativa ca altfel daca dosarul innainteaza la Judecatorie e f greu de facut ceva avand acea suspendare de 3 ani. Am condus masina pe o distanta scurta aprox 300 m , nu m am comportat urat cu org de Pol, am un bebelus de 1 an , sotia nu are servici , mama mea a decedat acum 6 luni, tatal e singur si bolnav eu il ingrijesc ,adica consider ca daca m ar inchide ar suferi f multa lume. Va rog ajutati ma cu raspunsuri sau daca se poate cu un avocat care stie ce face ! Multumesc !
Cel mai recent răspuns: cristiancraiciu , utilizator 14:19, 20 Februarie 2016
slabe sanse sa scapati de inchisoare.
Dacă va aflați în stare de recidiva nu prea vad cum sa scăpați de închisoare dacă veți fi găsit vinovat

Doar dacă fapta nu ar constitui infractiunea ați putea scăpa de închisoare.
Intradevar e foarte greu, dar din cunostintele dvs exista sanse sa obtin un raspuns favorabil la cererea depusa pentru recalculare ?
Nu va poate raspunde nimeni la aceasta intrebare aici pe forum, dvs trebuie sa intelegeti ca recalcularea alcoolemiei se face pe baza unei formule stiintifice care se raporteaza la mai multi coeficenti. Astfel, se tine cont de timpul trecut intre depistare si prelevare, de valorile alcoolemiilor stabilite în urma recoltarilor de sange, de greutate, inaltime, ce ati baut si cat, intre ce intervale, daca ati mancat inainte de a va urca la volan, ce ati mancat etc.
In concluzie, poate fi favorabil sau nefavorabil, orice este posibil.
Deci in concluzie..... singura sansa ar fi ca Procurorul sa imi admita cererea de recalculare a alcolemie dupa care sa o platesc si sa vina rezultatele sub 0.80 sau ar mai exista si sansa ca Procurorul chiar daca sa zicem ca nu ar admite cererea de recalculare sa dea o Scoatere de su Urmarirea Penala ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Alcool la volan - 0.57 etilotest, plata analize, consecinte, pedeapsa BRaul BRaul Buna ziua, am si eu o intrebare poate ma puteti ajuta si pe mine careva, pe data de 03.02.2013 am fost oprit de politia rutiera care au constatat ca am condus ... (vezi toată discuția)
In legatura cu recalcularea alcoolemiei riki_adr riki_adr Buna, In luna oct2008, am condus sub influenta alcoolului, am fost oprit si testat (nu am avut nici un incident). Acum imi pare f rau, dar asta este ..., ... (vezi toată discuția)
Alcoolemie - recalculare johnny25 johnny25 am fost depistat cu 0.42 la aparat etilotest pe 10 ianuarie, am fost la spital unde mi s-au recoltat 2 probe de sange, rezultatul a fost prima proba 1.10 si a ... (vezi toată discuția)