in cazul in care s-a obtinut investirea unui B.O cu formula executorie , pentru executarea efectiva a acestuia daca se obtine si incuviinatrea executarii silite mai este necesara somatia de executare ?
Mai intai se facea somatie si abia cand hotararea era definitiva se investea op-ul. Procedura este total nelegala si nici constitutionala.Nu ati procedat corect si poate fi contestata aceasta procedura.
:O
Nu inteleg ce vreti sa sp[uneti ... care hotarare sa ramana definitiva ?
eu vorbesc de investirea cu formula executorie a unui B.O care conform legii este titlu executoriu ....
Este necesara si somatia de executare, insa aceasta este oricum prima etapa a executarii silite, pe care o va realiza executorul judecatoresc la care veti apela pentru a pune in executare BO
Deci dvs trebuie sa apelati la un executor judecatoresc si se va ocupa el de somatie.
In orice caz, somatia este necesara in orice forma de executare mai putin poprirea, insa cred ca in cazul BO exista o reglementare in legea speciala care impune emiterea unei somatii/notificari mai inainte de inceperea executarii silite.
Bilet la ordin
monica_ka
Am o mare rugaminte. Am trimis catre o firma cu care am lucrat 3 Bilete la ordin, trimise prin DHL cu confirmare de primire. Acum aceasta firma ma someaza prin ... (vezi toată discuția)