avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 731 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cum pot folosi un spatiu detinut in indiviziune?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cum pot folosi un spatiu detinut in indiviziune?

Buna ziua,
locuiesc intr-o casa in care sunt co-proprietar cu primaria. Primaria detine aici mai multe camere pe care le inchiriaza. In actele mele de proprietate, in cazul unui hol comun, este trecut: suprafata utila totala 16mp, suprafata utila in indiviziune 5.30mp. Am amplasat pe acest hol un dulap foarte mare, de 1mx2m=2mp (inalt de h=2m). Unul din chiriasi mi-a facut reclamatie pentru ca-l deranja dulapul. Au venit cei de la Politia locala, au constatat, am primit notificare prin posta: "sa procedez la desfiintarea spatiului de depozitare pentru ca se afla pe suprafata in indiviziune si pentru ca nu am autorizatie de constructie". Intrebarea mea este, pe suprafata mea de 5,30mp ce am voie sa amplasez? Un dulap mai mic? Mai multe dulapuri? Imi trebuie acordul primariei sa pun acolo o masa cu 2 scaune? Cum pot folosi acest spatiu in indiviziune? Pe langa faptul ca 1mp sa zicem este cale de acces si o folosesc pentru trecere. Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: costinnet , utilizator 09:33, 21 Februarie 2016
Puteti aseza orice pe acel hol daca aveti acordul celorlalti si/sau daca se folosest toti vecinii dumneavoastra de acel obiect. Altfel nu.
deci eu nu ma pot folosi in nici un fel de spatiul aflat in indiviza, nu? decat daca isi dau acordul toti vecinii, corect? Dar ei isi pot amplasa dulapuri sau alte obiecte (gen sifonier, sarme de rufe etc) fara acordul meu? multumesc
dar dca vecinii mai au si 5 caini si 3 pisici pe care le adapostesc pe scara? sau care patruleza zilnic prin curtea din care am si eu cota indiviza? daca eu am copii mici care doresc sa se joace in curte si se impiedica de mizeriile lasate de patrupedele vecinilor ce pot face? sau daca unul din cainii "curtii" doarme la mine la usa pe pres? ce pot face? multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drept de folosinta la ... sarma de rufe darius2008 darius2008 Buna ziua, Locuiesc intr-un imobil (casa) situat intr-o curte comuna. In curte avem locatari proprietari si locatari chiriasi la stat (primarie). Curtea ... (vezi toată discuția)
Animal de companie in bloc MIV MIV Detin un animal de companie, mai precis un caine, m-am mutat de curand intru-un apartament, et 1 , dar nu pot obisnui cainele cu lesa. Am probleme cu ... (vezi toată discuția)
Uscatoria unui bloc nu o pot folosi toti locatarii? daneza_eu daneza_eu uscatoria unui bloc nu o pot folosi toti locatarii? buna ziua. blocul in care locuiesc are uscatorie pentru care platim fiecare locatar. unde as putea sa ... (vezi toată discuția)