avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 690 soluții astăzi

Joi, 15 mai, are loc evenimentul - Sediul fix și sediul permanent: Controverse, clarificări și soluții pentru companii. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA dosar TVA pentru firma reactivata
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

dosar TVA pentru firma reactivata

Buna ziua.As dori o opinie intr-o problema.Am o firma ,infiintata in 2005 ca firma platitoare de TVA(am vrut sa-mi fac un magazin),nu a avut deloc activitate si pana anul acesta a avut activitatea suspendata.
Am hotarat sa o repunem in functiune(tot pentru un magazin alimentar),am facut demersurile necesare si am obtinut de la ANAF decizia de reactivare a firmei.Cei de la ANAF acum ne cer sa facem un dosar pentru TVA (099) care contine si declaratia 088 in care se cer,printre altele,prezentarea unui contract pentru un punct de lucru si raport Revisal si copii dupa contracte de munca ale angajatilor,in conditiile in care firma nu a avut si nu are deocamdata nici punct de lucru,nici angajati,urmanad ca dupa ce rezolv cu toate actele sa deschid magazinul
Ceea ce vreau sa spun e ca ANAF-ul imi cere sa am punt de lucru si angajati pentru aprobarea dosarului de TVA in conditiile in care firma nu a avut niciodata activitate
Presupunand ca fac asa cum spun ei,inchiriez un spatiu pentru punct de lucru si angajez oameni dar dupa aceea exista posibilitatea ca dosarul de TVA sa-mi fie respins si trebuie sa reziliez contractul de inchiriere al punctului de lucru si sa dau afara oamenii,nu e ceva in neregula in toata treaba asta?
Multumesc

Alte discuții în legătură

Infiintare societate noua si transfer afacere catre ea. silviu2403 silviu2403 Buna ziua, Am o societate comerciala de aprox. 6 ani, platitoare de tva si cu datoriile la zi. Mi-a fost declarata inactiva de catre cei de la Anaf pentru ... (vezi toată discuția)
Tva 088 situatie andyn andyn Buna ziua, am o situatie. Am deschis o firma in noiembrie anul trecut si dupa ce am strans toate documentele pentru 088 timp de 2 saptamani, am depus dosarul ... (vezi toată discuția)
Anulare cod tva decont 0 Cseh Katalin Cseh Katalin Cu data de 01.02.2013 unei firme i s-a anulat codul de TVA pentru ca in anul 2012 a depus deconturile TVA in 0( nu a avut activitate). De aceasta modificare am ... (vezi toată discuția)