avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 691 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Infiintare societate noua si transfer afacere catre ea.
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Infiintare societate noua si transfer afacere catre ea.

Buna ziua,

Am o societate comerciala de aprox. 6 ani, platitoare de tva si cu datoriile la zi. Mi-a fost declarata inactiva de catre cei de la Anaf pentru ca a expirat sediul social si nu l-am reactualizat la timp. Odata cu declararea societatii inactiva, mi-a fost suspendat si certificatul de TVA. In acest moment colectez TVA insa nu mai pot deduce TVA, deci tot TVA-ul colectat trebuie platit la stat. Am depus cerere pentru reactivarea firmei, insa din cate am inteles de la contabili nu o sa mai primesc si certificatul de TVA. Asadar o sa raman in aceasta situatie in care colectez TVA si o sa il platesc pe tot la stat. In aceasta situatie nu pot functiona, nu pot sustine acest lucru.

Solutia care mi-a fost data este sa fac o firma noua, neplatitoare de tva si sa tranfer stocul de marfa, care este destul de mare pe noua firma. Clientii mei sunt doar persoane fizice in proportie de peste 95%. Ma intereseaza sa functionez in continuare insa sa pot sustine costurile. Transferul de afacere il pot face fara sa platesc TVA la tot stocul tranferat de pe o firma pe cealalta?
Din punctul meu de vedere ma avantajeaza o firma noua neplatitoare de tva pentru ca nu am relatii comerciale cu persoane juridice, marfa este vanduta catre clientul final, persoana fizica.

Va multumesc anticipat pentru sfaturi si idei.

Cel mai recent răspuns: silviu2403 , utilizator 08:57, 27 Noiembrie 2016
Dupa reactivare primiti si certificatul de TVA, dar depunand declaratia 088.
Iulian Manea a scris:

Dupa reactivare primiti si certificatul de TVA, dar depunand declaratia 088.


Multumesc pentru raspuns, teoretic asa am inteles si eu ca dupa reactivare se depune declaratia tva, insa din piata am primit semnale ca TVA-ul se obtine in urma unei proceduri stufoase si in multe cazuri cererile sunt respinse. Din acest motiv ma gandesc sa nu ma trezesc la Decembrie ca trebuie sa platesc tot TVA, pentru ca nu il pot sustine. Din acest motiv gandesc in acest moment o oportunitate sa fac o firma noua pe care sa tranfer afacerea. Problema de care ma lovesc sunt stocurile, nu stiu daca le pot transfera de la firma veche la cea noua fara sa colectez tva-ul pe firma veche. Multumesc

Ultima modificare: Duminică, 27 Noiembrie 2016
silviu2403, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Afacere in impas, firma veche declarata inactiva, salvare cu firma noua? silviu2403 silviu2403 Buna ziua, Am o firma de 6 ani, pana anul acesta nu am avut probleme semnificative cu afacerea si firma. In octombrie am fost declarat inactiv pentru ... (vezi toată discuția)
Reactivare platitor tva Paul Voica Paul Voica Scriu pentru prima data si sper ca am intrat in sectiunea potrivita. Pe scurt: Detin un srl din 1999 si m-am inregistrat ca platitor de TVA de la inceput. ... (vezi toată discuția)
Problema firma BursucFabian BursucFabian In anul 2005 am infintat o firma dar nu a avut activitate hotarandu-ne sa o inchidem temporar din 2007 pana in 2010.Din 2010 din cauza contabilei dansa nu a ... (vezi toată discuția)