avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 212 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... Afacere in impas, firma veche declarata inactiva, ...
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

Afacere in impas, firma veche declarata inactiva, salvare cu firma noua?

Buna ziua,

Am o firma de 6 ani, pana anul acesta nu am avut probleme semnificative cu afacerea si firma. In octombrie am fost declarat inactiv pentru expirare de sediu social, de atunci au inceput problemele si gandurile negre. Afacerea este sezoniera, mergand binisor, primavara-vara-toamna, iarna stagneaza. In momentul de fata am 3 angajati, stoc de marfa, ceva datorii la furnizori si 7000lei datorii la stat din care 5000lei tva. Firma este momentan inactiva, la tot ce vand platesc tva 20%. La decembrie o sa mai vina de plata cam 4000lei tva. Am facut o firma noua si incerc sa mut afacerea pe cea noua ca sa pot lucra incepand de anul viitor pe ea. Problema mare este cu stocul de marfa, care la orice miscare atrage colectare de tva si deci plata mai departe. Marfa de acum inainte am de gand sa cumpar pe firma noua. Ma incearca multe ganduri zilele acestea, afacerea este ok insa nu extraordinara din punct de vedere financiar, iar cu aceste probleme incepe sa fie o mare problema. Imi puteti da cateva sugestii cum as putea sa scap cu bine din aceasta problema? Ce ar insemna sa pun stop acum si sa fac demersurile sa inchid afacerea? Mi-e teama sa nu incerc aiurea sa rezolv problema cu firma noua si sa ma bag in dotorii si mai mult. Aveam de gand sa incerc sa restabilesc echilibrul cu firma noua in prima parte a anului, sa platesc datoriile pe cea veche si sa o reactivez cu recuperare certificat de tva, iar dupa aceea sa o inchid in bune conditii. Va multumesc

Alte discuții în legătură

Infiintare societate noua si transfer afacere catre ea. silviu2403 silviu2403 Buna ziua, Am o societate comerciala de aprox. 6 ani, platitoare de tva si cu datoriile la zi. Mi-a fost declarata inactiva de catre cei de la Anaf pentru ... (vezi toată discuția)
Datorii din tva ionangelica ionangelica Sotul meu este intreprindere individuala; in urma unui control de la fisc i-a calculat de plata TVA -17000lei , impozit 7000lei si mai are si la sanatate ... (vezi toată discuția)
Reactivare firma cu datorii roby2013 roby2013 Va rog un raspuns: am preluat de la o cunostinta in 2018 o societate cu datorii la stat (vechi din 2014-2016, declarata in 2019 inactiva (sediu social ... (vezi toată discuția)