Sotul meu este intreprindere individuala; in urma unui control de la fisc i-a calculat de plata TVA -17000lei , impozit 7000lei si mai are si la sanatate 5000lei
Este in incapacitate de plata si vrea sa intre in insolventa. Ce se intampla cu TVA-ul pentru ca am inteles ca impozitul si sanatatea raman pe persoana fizica ; TVA-ul il plateste pe CIF( mentionez ca marfa din magazin este a furnizorilor, nu are mijloace fixe in inventar ,ce pot fi valorificate ,nici conturi bancare); cum pot cei de la recuperari fiscale sa recupereze TVA-ul?
LA TVA NUMAI CU PATRIMONIUL PERSONAL DIN FIRMA SAU TRECE PE PERSOANA FIZICA; DACA I.I. O RADIAZA DE LA REGISTRUL COMERTULUI PRIN FALIMENT CE SE INTAMPLA CU TVA-UL?
Cum adica patrimoniul personal din firma? :))) poate raspunde cu patrimoniul personal...unic... :)
Aveti aici un subiect similar: www.avocatnet.ro/content/for...
@ionangelica, ... aia-i durerea cu I.I., PFA, SNC, A.F. si alte asemenea inventii (facute importiva omului de rand) ... in caz ca afacerea nu mai merge, sefu raspunde cu casa lui, cu banii lui, cu tot.
De aia SRL ... se numeste societate cu raspundere limitata (la 200 lei), restul ... sunt cu raspundere nelimitata.
datoriile pe care le avem la fisc,in urma controlului se datoreaza faptului ca am iesit lipsa la inventar,deoarece noi traim din acest magazin; daca pun un avocat si ma judec cu ei am sanse de castig?