avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1161 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Datorii din TVA
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Datorii din TVA

Sotul meu este intreprindere individuala; in urma unui control de la fisc i-a calculat de plata TVA -17000lei , impozit 7000lei si mai are si la sanatate 5000lei
Este in incapacitate de plata si vrea sa intre in insolventa. Ce se intampla cu TVA-ul pentru ca am inteles ca impozitul si sanatatea raman pe persoana fizica ; TVA-ul il plateste pe CIF( mentionez ca marfa din magazin este a furnizorilor, nu are mijloace fixe in inventar ,ce pot fi valorificate ,nici conturi bancare); cum pot cei de la recuperari fiscale sa recupereze TVA-ul?
Ultima modificare: Sâmbătă, 23 Martie 2013
Gabriela Monica Ionescu, Consultant fiscal
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 11:25, 22 Martie 2013
Incercati sa faceti retur la marfa catre furnizori.
I.I. raspunde cu patrimoniul personal.
LA TVA NUMAI CU PATRIMONIUL PERSONAL DIN FIRMA SAU TRECE PE PERSOANA FIZICA; DACA I.I. O RADIAZA DE LA REGISTRUL COMERTULUI PRIN FALIMENT CE SE INTAMPLA CU TVA-UL?
Cum adica patrimoniul personal din firma? :))) poate raspunde cu patrimoniul personal...unic... :)
Aveti aici un subiect similar: www.avocatnet.ro/content/for...
Ultima modificare: Joi, 21 Martie 2013
Tirlea Andrei, Consilier juridic
@ionangelica, ... aia-i durerea cu I.I., PFA, SNC, A.F. si alte asemenea inventii (facute importiva omului de rand) ... in caz ca afacerea nu mai merge, sefu raspunde cu casa lui, cu banii lui, cu tot.
De aia SRL ... se numeste societate cu raspundere limitata (la 200 lei), restul ... sunt cu raspundere nelimitata.
datoriile pe care le avem la fisc,in urma controlului se datoreaza faptului ca am iesit lipsa la inventar,deoarece noi traim din acest magazin; daca pun un avocat si ma judec cu ei am sanse de castig?

Alte discuții în legătură

Probleme legate de cesionare anaioana anaioana Este vorba despre un magazin, ieri am fost la registrul comertului impreuna cu persoana caruia i_am cesionat magazinul, am semnat actele, am inteles ca azi o ... (vezi toată discuția)
Indicativ ro din cif: implicatii legale pop_m pop_m Salut Am un PFI, neplatitor de TVA. adica cu CIF de forma abcdefg, unde a-g sunt numerice. Zilele trecute am luat un produs IT de la o firma, dupa ce am ... (vezi toată discuția)
Raspunderea pfa in caz de insolventa amuller amuller Buna ziua. As dori sa va rog sa-mi aspundeti la cateva intrebari legate de raspunderea PFA in cazul insolventei. Este posibil sa se ajunga la executare silita ... (vezi toată discuția)