avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 403 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Indicativ RO din CIF: implicatii legale
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Indicativ RO din CIF: implicatii legale

Salut
Am un PFI, neplatitor de TVA. adica cu CIF de forma abcdefg, unde a-g sunt numerice.
Zilele trecute am luat un produs IT de la o firma, dupa ce am plecat de la ei am realizat ca imi scrisesera CIF-ul cu RO in fata, adica RO abcdefg. M-am intors la ei, ei mi-au sters de pe factura RO, au semnat si au stampilat modificarea
Azi am realizat ca in ultimele 2 chitantiere personalizate firma de la care le-am comandat mi-a scris CIF-ul cu RO. Din pacate am apucat sa tai vreo cateva zeci de chitante din ele...

In caz ca vine un control, si ma gaseste cu aceste 2 tematici (factura modificata, si chitantierele cu indicativ RO) ce probleme pot avea?

Cel mai recent răspuns: pop_m , utilizator 20:35, 4 Decembrie 2011
Avand in vedere ca clientilor dvs. le-ati facturat fara TVA, nu are importanta ca pe chitantier e scris CUI-ul cu RO.
clientii mei sunt persoane fizice (pacienti), deci acolo nu am o problema (totusi, bunii prieteni de la fisc nu se leaga de asa ceva, la un eventual control?)
Ramane totusi problema facturii de achizitie. Un scenariu (recunosc, nitel paranoic) e ca magazinul in cauza sa depuna decont de TVA pentru factura in cauza (bizuindu-se pe indicativul RO), si un control sa identifice ca e o problema... si sa vina din cauza asta si peste mine
Ma gandesc la tot felul de prostii acuma, sincer, nu prea am chef sa ma trezesc cu o amenda pentru prostii de genul asta...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Chitantiere personalizate teo30967 teo30967 imi puteti spune va rog daca chitantierele cu care se incaseaza intretinerile trebuie sa fie personalizate ? as vrea daca se poate articolul din lege unde ... (vezi toată discuția)
Formularele 301 / 390 rtm_trans rtm_trans Buna ziua. As avea si eu o intrebare legata de depunerea formularelor 390 si 301. Am incercat sa ma lamuresc intreband diverse persoane care au tangenta cu ... (vezi toată discuția)
Ce date trebuie sa contina o factura/invoice? cotletcristian cotletcristian Salut! Mi-am deschis de curand un PFA si voi presta servicii IT pentru clienti din UE si NON-UE; foarte putin pentru RO. Insa ma intereseaza sa stiu ... (vezi toată discuția)