anaioana a scris:
Este vorba despre un magazin, ieri am fost la registrul comertului impreuna cu persoana caruia i_am cesionat magazinul, am semnat actele ....Eu am fost pe punctul sa inchid magazinul au ramas restante la furnizori, marfa exista urma sa fac retur,eu odata cesioant magazinul mai raspund pentru restantele de la furnizori?
Magazinul deja este predat, ar fi trebuit sa facem inventar sau ceva de genul?Noi in afara de actele pe care le_am semnat la registrul comertului nu am mai facut nimic.
Buna ziua,
Din expunerea Dvs. rezulta ca exista probleme in legatura cu marfurile si furnizorii (retururi, restante, etc.)
Este de bun-simt (managerial) si este prevazut si in Legea Contabilitatii, ca la transferul dreptului de proprietate asupra firmei (magazinului) sa fi efectuat, in comun cu cel ce a cumparat afacerea:
- un control de fond asupra gestiunilor;
- un inventar faptic si contabil al gestiunilor, pe baza NIR si situatii livrari;
- o situatie a marfurilor ce trebuie returnate;
- un inventar al facturilor (primite, platite, in evidenta, etc.);
Fara aceste documente, in viitor pot aparea divergente cu noul proprietar, care poate refuza sa raspunda pentru perioada in care Dvs. ati condus firma.
Cu stima,
Profesionist in Insolventa Eugen Marcov