globaljobexperience a scris:
Am fost citat in calitate de invinuit pentru savarsirea infractiunii de Evaziune Fiscala art. 6 Leg. 241/2005.
Daca am cesionat Activul si Pasivul societatii ce o aveam unei terte, pot fi tras la raspundere pentru neplata obligatiilor la sursa? In perioada in care am fost administrator, daca nu am avut control fiscal si nu am fost somat cum ca societatea are datorii la bugetul de stat.
Infractiunea de Evaziune Fiscala pentru neplata obligatiilor la sursa a fost constatata in urma unui control fiscal facut in prezenta actualului Administrator.
Ce am de facut?
Buna ziua,
Obligatia de a calcula corect si de a plati la timp impozitele/taxele este a SC (contribuabil) nu a fiscului.
Raspunderea finala pentru indeplinirea corecta si la timp a acestei obligatii legale este Administratorului SC, in timpul mandatului său (conform inregistrarii de la R.C.), indiferent daca SC a fost sau nu controlata de fisc.
Daca ati cesionat Partile sociale ale SC, mandatul Dvs. de Administrator inceteaza la data mentionarii cesiunii la RC, cand raspunderea este preluata de noul Administrator.
Ce putei face ?: strangeti bani si angajati un avocat bun.
Cu stima,
Profesionist in Insolventa Eugen Marcov