avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 560 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale dupa cesiune
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

dupa cesiune

Buna ziua, daca se poate un raspus v-as fi recunoscatoare. Am cesionat partile sociale ale societatii in luna aprilie anul curent. Societatea avea datorii (taxe si impozite) carora nu le mai faceam fata. Persoana care a cesionat a continuat activitatea dar nu a platit nimic din datorie. Prin urmare s-a declarat insolventa, s-a numit lichidator si urmeaza sa fie inchisa pe 2 nov.Problema este ca sunt si eu invinuita pentru datoria care era la momentul cesionarii.Daca toate actele pentru cesiune societate sunt inregistrate la reg.com., iar in contract scrie clar ca se preia si activ si pasiv, de ce mai sunt eu chemata? Este cazul sa caut un avocat care sa ma apere sau doar incearca sa ma sperie!
Daca ma puteti indruma....va multumesc.
Cel mai recent răspuns: liliganea , utilizator 09:37, 26 Octombrie 2009
liliganea a scris:
Am cesionat partile sociale ale societatii in luna aprilie anul curent. Societatea avea datorii (taxe si impozite) carora nu le mai faceam fata. Persoana care a cesionat a continuat activitatea dar nu a platit nimic din datorie. Prin urmare s-a declarat insolventa, s-a numit lichidator si SC urmeaza sa fie inchisa pe 2 nov.
Problema este ca sunt si eu invinuita pentru datoria care era la momentul cesionarii. Daca toate actele pentru cesiune societate sunt inregistrate la reg.com., iar in contract scrie clar ca se preia si activ si pasiv, de ce mai sunt eu chemata? Este cazul sa caut un avocat care sa ma apere sau doar incearca sa ma sperie!

Buna ziua,
Obligatia de a calcula corect si de a plati la timp impozitele/taxele este a SC (contribuabil) nu a fiscului.
Raspunderea finala pentru indeplinirea corecta si la timp a acestei obligatii legale este a Administratorului SC, in tot timpul mandatului său legal (conform inregistrarii de la R.C.).
Daca ati cesionat Partile sociale ale SC, mandatul Dvs. de Administrator inceteaza numai de la data mentionarii cesiunii la RC, cand raspunderea este transmisa (preluata de noul Administrator).
Cred ca este necesar sa angajati un avocat.
Cu stima,
Profesionist in Insolventa Eugen Marcov
Ultima modificare: Duminică, 25 Octombrie 2009
legalmgm, utilizator
Va multumesc pentru raspuns. Cum pot iesi din incurcatura si care ar fi cea mai buna aparare in acest caz?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Puteti sa ma ajutati?????? globaljobexperience globaljobexperience Buna ziua. Numele meu este Man Marcel si v-as fi recunoscator daca ati putea sa imi raspundeti la cateva intrebari. Am fost citat in calitate de invinuit ... (vezi toată discuția)
Cesiune firma cu datorii la stat datornic1972 datornic1972 Buna ziua! Am un SRL cu datorii catre bugetul de stat (impozite, contributii etc) in valoare de aprox 43.000 RON. Acum o saptamana am primit o somatie de plata ... (vezi toată discuția)
Cine reprezinta un srl pentru semnarea unui contract comercial? k2009 k2009 Buna ziua! Sunt in urmatoarea situatie: Am semnat un contract comercial cu un SRL. M-am intalnit la sediul lor cu o persoana care mi-a spus ca este ... (vezi toată discuția)