avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 610 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Cine reprezinta un SRL pentru semnarea unui contract ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Cine reprezinta un SRL pentru semnarea unui contract comercial?

Buna ziua!

Sunt in urmatoarea situatie: Am semnat un contract comercial cu un SRL. M-am intalnit la sediul lor cu o persoana care mi-a spus ca este "proprietarul si administratorul" firmei, acesta semnand si stampiland in fata mea contractul.
La verificarea ulterioara la ONRC, am descoperit ca firma apartine unei persoane de 70 ani, nicidecum persoana care a semnat in fata mea contractul.
Ce pasi ar trebui sa fac pentru a fi totul OK? Ce consecinte legale pot apare in caz de probleme in derularea contractului?

Va multumesc pentru ajutor.
Cel mai recent răspuns: k2009 , utilizator 10:09, 26 Octombrie 2009
Daca ati semnat cu administratorul firmei este in regula, acesta avand dreptul de a incheia acte juridice pe seama societatii.
k2009 a scris:
Am semnat un contract comercial cu un SRL.
M-am intalnit la sediul lor cu o persoana care mi-a spus ca este "proprietarul si administratorul" firmei, acesta semnand si stampiland in fata mea contractul.
La verificarea ulterioara la ONRC, am descoperit ca firma apartine unei persoane de 70 ani, nicidecum persoana care a semnat in fata mea contractul.
1 - Ce pasi ar trebui sa fac pentru a fi totul OK?
2 - Ce consecinte legale pot apare in caz de probleme in derularea contractului?

Buna ziua,
1. Sa obtineti pe contract semnatura "Administratorului" declarat la R.C. si in prezent "in forta", care are deci dreptul de a angaja legal si patrimonial SC - SRL.
Sa verficati (si solicitati o copie legala) daca persoana semnatara nu are cumva un mandat, o procura sau o functie in SC care, prin Actul Constitutiv, sa-i permita sa angajeze legal si patrimonial SC - SRL.
2. Consecinte - nulitatea actului semnat de Dvs. (de drept, de fapt, absoluta sau relativa, va poate spune un jurist, consultand actele in speta).
Cu stima,
Profesionist in Insolventa Eugen Marcov
Ultima modificare: Luni, 26 Octombrie 2009
legalmgm, utilizator
Va multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dupa cesiune liliganea liliganea Buna ziua, daca se poate un raspus v-as fi recunoscatoare. Am cesionat partile sociale ale societatii in luna aprilie anul curent. Societatea avea datorii ... (vezi toată discuția)
Cesiune firma cu datorii la stat datornic1972 datornic1972 Buna ziua! Am un SRL cu datorii catre bugetul de stat (impozite, contributii etc) in valoare de aprox 43.000 RON. Acum o saptamana am primit o somatie de plata ... (vezi toată discuția)
Intrebare dandu dandu Am si eu urmatoarea problema: Am un SRL caruia i-am suspendat activitatea la inceputul anului 2008 , dupa care nu am mai depus nicaieri nici un fel de act ... (vezi toată discuția)