avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1140 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... problema firma
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

problema firma

In anul 2005 am infintat o firma dar nu a avut activitate hotarandu-ne sa o inchidem temporar din 2007 pana in 2010.Din 2010 din cauza contabilei dansa nu a mai depus nici o declaratie urmand in 2012 ne-a inchis firma din oficiu.In 2015 august am redeschis firma depunand toate declaratiile la zi primind certificatul de la camera de comert fara RO afland dupa o luna nu suntem activati la finante.Depunand in luna septembrie reactivarea la finante si de abia in luna martie am fost activati iar in 18 mai am aflat ca eram inainte platitori de tva.Din 18 mai2016 pana pe 3 iulie 2016 trebuie sa platim 20% din vanzari. din 3 iulie 2016 ne-au certificat cu RO.Cand am redeschis firma certificatul trebuia sa fie cu RO sau fara RO.Cine trebuia sa ne instinteze?

VA MULTUMIM!!!!!
Cel mai recent răspuns: Martonze , utilizator 08:12, 8 Septembrie 2016
Dupa ce ati obtinut documentele de la ONRC trebuia sa va inregistrati in scopuri de TVA. Dvs., contabila sau cine a deschis firma trebuia sa se intereseze de aceste aspecte.
1.Dacă vă încadraţi în plafonul admis al cifrei de afaceri, puteţi cere renunţarea la calitatea de plătitor TVA, cu achitarea prealabilă a TVA-ului dedus aferent stocului de marfă
2.Nu aveţi de plătit 20% din vânzări, ci 20% dintre diferenţa TVA colectată (TVA aferent vânzărilor) şi TVA deductibil(TVA aferent mărfii + produselor , serviciilor necesare desfăşurării activităţii firmei)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Infiintare societate noua si transfer afacere catre ea. silviu2403 silviu2403 Buna ziua, Am o societate comerciala de aprox. 6 ani, platitoare de tva si cu datoriile la zi. Mi-a fost declarata inactiva de catre cei de la Anaf pentru ... (vezi toată discuția)
Vanzari cu sau fara tva? dreamnight dreamnight Doresc infintarea unei firme cu sediul in Bucureşti, iar ca domeniu de activitate comercializarea online de materiale muzicale si electronice (adica muzica ... (vezi toată discuția)
Import din ue fara tva si vinzare in romania nordelectric nordelectric Buna ziua, Vreau sa import marfa fara TVA din UE. si sa o vind in R omania.Cum pot evita plata TVA sau cum pot vinde aceasta marfa fara TVA.Sa-mi fac firma ... (vezi toată discuția)