avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 414 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Vanzari cu sau fara TVA?
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Vanzari cu sau fara TVA?

Doresc infintarea unei firme cu sediul in Bucureşti, iar ca domeniu de activitate comercializarea online de materiale muzicale si electronice (adica muzica cd, vinil si sisteme de ascultat, boxe, pick-up) etc. Marfa este comercializata din Marea Britanie si vanduta pe piata romaneasca. Se poate infiinta o firma neplatitoare de TVA si vinde fara TVA in acest domeniu? Multumesc.
Ultima modificare: Duminică, 5 Ianuarie 2014
dreamnight, utilizator
Cel mai recent răspuns: Vlajoaga Robert PFA , Contabil 11:58, 17 Ianuarie 2014
Nu
ca sa cumparati din UK va trebuie un cod de tva :
- doar pt achizitii intracomunitare ( dar atunci platiti 24 % cand intra marfa in RO) si vindeti fara tva in ro
- Cod tva valid si ROI - cumparati fara tva din UK si vindeti cu TVA in RO
Prima var cred ca ar fii cea mai avantajoasa dar... trebuie s afaceti ceva calcule...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intocmire factura extern x2chrism x2chrism vreau sa fac o firma dar nu stiu daca plătitoare sau nu de TVA. Singura activitate ar fi intermedierea către UE de mărfuri. Mai exact cumpăr marfa din Ro ... (vezi toată discuția)
Achizitii pe pfa crisoft crisoft buna ziua, in cazul an care mi-am deschis un pfa pt haine second hand si as vrea sa cumpar marfa dintr-o tara straina ne fiind platitor de tva, ce documente ... (vezi toată discuția)
Achizitie intracomunitara ContSters156394 ContSters156394 As avea nevoie de ajutor pentru clarificarea catorva puncte referitoare la achizitii intracomunitare. Sa presupunem ca firma X, din Ro, vrea sa cumpere produse ... (vezi toată discuția)