avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 930 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Intocmire factura extern
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Intocmire factura extern

vreau sa fac o firma dar nu stiu daca plătitoare sau nu de TVA. Singura activitate ar fi intermedierea către UE de mărfuri. Mai exact cumpăr marfa din Ro si o vând in UE. Asadar cumpăr de aici marfa si pun un adaos si o vând inUE si in plus as mai avea si de achitat transportul. Întrebarea este daca către firma din UE care e plătitoare de TVA întocmesc factura fără TVA? Si ce se întâmplă cu TVA pe care eu deja l-am plătit cand am achizitionat marfa? Îl cer Statului înapoi? Si daca îl primesc, îl pot considera ca profit? Multumesc mult.
Cel mai recent răspuns: Vlajoaga Robert PFA , Contabil 14:58, 25 Aprilie 2014
Daca furnizorii interni sunt platitori de tva si clientii externi platitori de tva cu cod valid VIES = Neaparat firma platitoare de tva si inregistrata in ROI.
Dupa ce ati realizat aceste lucruri, cumparati din tara cu tva, vindeti in UE catre platitori de tva fara tva. TVA ul platit in tara se recupereaza de la stat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tva la achizitii intracomunitare mirceabescu mirceabescu Buna ziua! Imi poate spune cineva, va rog, cum se plateste TVA-ul pentru marfuri cumparate din UE in vederea revanzarii? Sunt inscris ca platitor de TVA in ... (vezi toată discuția)
Marfa in regim de consignatie bernadette bernadette Buna ziua Am o problema si as dori daca ma poate ajuta cineva Am achizitionat marfa din UE pe care pe baza unui contract incerc sa vand in regim de ... (vezi toată discuția)
Recuperare tva eun eun Buna ziua as dori sa stiu cum as putea sa reduc din plata tva la stat prin alte investitii sau operatiuni comerciale ,mai exact detin in momentul de fata un ... (vezi toată discuția)