avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 325 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Recuperare TVA
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Recuperare TVA

Buna ziua as dori sa stiu cum as putea sa reduc din plata tva la stat prin alte investitii sau operatiuni comerciale ,mai exact detin in momentul de fata un srl platittor de tva marfa este achizitionata in totalitate din UE fara tva si la sfarsit de platesc tva intregral la stat peste 2000-3000 ron investiti in firma nu am ce sa fac totul e nou m-am gandit sa activez si un alt cod caen cu marfa cumparata din RO. si sa ramana mai putin tva de platit datorita facturilor cu tva din RO sa ramana mai multi bani in firma
Cel mai recent răspuns: eun , utilizator 13:11, 24 Ianuarie 2015
Nu vor ramane mai multi bani in firma. TVA-ul platit va fi identic doar ca in loc sa platiti TVA la stat il veti plati furnizorului.

La o marfa de 1000 lei achizitionata din UE (presupunand ca frn roman are aceleasi preturi) veti plati furnizorului din RO 1240 lei.
da dar eu ma refeream ca pe langa marfa din UE sa cumpar alta din RO in alt domeniu tot pe acelasi srl dar tva platit la facturile din RO sa-l recuperez cu cel care il am de plata la facturi UE ramand de platit la stat doar diferenta la adaosul comercial practicat ,asa nu ramane mai multi bani in firma?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intocmire factura extern x2chrism x2chrism vreau sa fac o firma dar nu stiu daca plătitoare sau nu de TVA. Singura activitate ar fi intermedierea către UE de mărfuri. Mai exact cumpăr marfa din Ro ... (vezi toată discuția)
Tva la achizitii intracomunitare mirceabescu mirceabescu Buna ziua! Imi poate spune cineva, va rog, cum se plateste TVA-ul pentru marfuri cumparate din UE in vederea revanzarii? Sunt inscris ca platitor de TVA in ... (vezi toată discuția)
Achizitie intracomunitara. vanzare in ro - i.i element94 element94 Buna seara. In urmatoarea situatie ce se intampla cu TVA ? 1.I.I neplatitoare de TVA in RO ( cu nr. de TVA pt. achizitii intracomunitare ) cumpara marfa ... (vezi toată discuția)