avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 453 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Achizitie Intracomunitara. Vanzare in Ro - I.I
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Achizitie Intracomunitara. Vanzare in Ro - I.I

Buna seara.
In urmatoarea situatie ce se intampla cu TVA ?

1.I.I neplatitoare de TVA in RO ( cu nr. de TVA pt. achizitii intracomunitare ) cumpara marfa din UE pentru revanzare in RO
2.Marfa se revinde in Romania. Se incaseaza/plateste TVA ?
Ultima modificare: Luni, 16 August 2010
element94, utilizator
Cel mai recent răspuns: danike , utilizator 17:28, 17 August 2010
se plateste tva in romania aferenta achizitiei intracomunitare prin decontul special de taxa, formular 301.

mai departe marfa se vinde fara tva in romania, fiind vorba de regimul special de scutire pentru intreprinderi mici.
Sa inteleg ca incasez TVA-ul in pretul de vanzare...
Da... Misto in EU :)
de exemplu:

achizitionati marfa din franta la pretul de 5.000 euro, curs 4.2 lei
baza de impozitare = 21.000 lei
tva de plata prin decont 301 = 21.000 x 24% = 5.040 lei
total cost achizitie marfa = 26.040 lei
adaos comercial 30% = 7.812 lei
total valoare factura vanzare marfa = 33.852 lei ( in care este inclusa si tva achitata statului :) )
daca erati platitor de tva in romania inregistrati taxare inversa (4426 = 4427)
adaosul comercial de 30% era in valoare de 6.300 lei, iar total valoare factura vanzare ar fi fost 27.300 + tva 24% 6.552 lei = 33.852 lei :)

asadar, in acest caz adaosul este mai mic cu 1.512 lei, iar tva de plata mai mare cu 1.512 lei

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lamurire tva intracomunitar..? TRASNET TRASNET Am un SRL, sunt platitor de TVA, inscris in Romania. Achizitionez marfa pentru revanzare pe factura fara TVA de la firme platitoare de TVA din Ungaria. De ... (vezi toată discuția)
Cat platesc tva pentru achizitie intracomunitara de produse pentru revanzare Xtended Xtended Problema sta in felul urmator: detin un S.R.L-D, neplatitor de TVA, si doresc sa fac o achizitie intracomunitara de produse (din Polonia) pentru revanzare in ... (vezi toată discuția)
If neplatitor de tva inregistrat in roi biutza20 biutza20 Buna ziua.sunt o intreprindere familiala neplatitoare de tvasi doresc sa achizitonez marfa din spatiul intracomunitar.m-am inregistrat in ROI si am primit un ... (vezi toată discuția)