avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 705 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Cat platesc TVA pentru achizitie intracomunitara de ...
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Cat platesc TVA pentru achizitie intracomunitara de produse pentru revanzare

Problema sta in felul urmator: detin un S.R.L-D, neplatitor de TVA, si doresc sa fac o achizitie intracomunitara de produse (din Polonia) pentru revanzare in Romania.
Am fost la ANAF in orasul meu si mi s-a transmis ca trebuie sa ma inregistrez in ROI (d905) si sa ma trec platitor de TVA doar pentru acele achizitii (d901).
Le-am completat si le-am depus. Acum sunt inscris ca platitor de TVA in regim special (doar pentru achizitiile ulterioare intracomunitare), in rest, activitatea mea din Romania, respectiv comert, ramanand nesupusa platii TVA-ului.

Firma de la care voi achizitiona produsele mi-a solicitat codul VAT, pe care urmeaza sa-l primesc de la ANAF, mentionand ca imi va factura cu TVA 0% daca detin acest cod.

Intrebare: la vanzarea produselor in Romania, voi plati TVA la valoarea totala a vanzarii (cu tot cu adaos) sau la valoarea achizitiilor din Polonia pe baza formularului 301 (decont special de TVA) ? Multumesc anticipat !
Cel mai recent răspuns: infoconsult , Consultant fiscal 10:34, 4 Decembrie 2016
La valoarea achizitiilor cf . decontului 301..dvs nu puteti vinde cu TVA fiind neplatitor..:D

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pfa inregistrare in roi? flintes flintes Buna ziua ! In legatura cu inregistrarea mea ca PFA neplatitor de TVA in ROI mi sa raspuns. Pentru a desfasura o activitate in UE trebuie sa ma inscriu in ROI ... (vezi toată discuția)
Achizitie intracomunitara ContSters156394 ContSters156394 As avea nevoie de ajutor pentru clarificarea catorva puncte referitoare la achizitii intracomunitare. Sa presupunem ca firma X, din Ro, vrea sa cumpere produse ... (vezi toată discuția)
Inscriere in registrul operatorilor intracomunitari roxana_c_09 roxana_c_09 Buna ziua, Sunt traducator PFA neplatitor de TVA si pentru a colabora cu diverse birouri din UE mi s-a cerut un nr de TVA. Din cate am inteles, pentru a ... (vezi toată discuția)